Res Nullius v Ortu

V soboto, 5. aprila so nas v Orto Klub po zelo dolgem času prišli pozdravit velenjski Res Nullius-i. Dogodek je bil še težje pričakovan tudi zaradi dejstva, da jih skorajda nikjer ni možno videti, saj komaj kaj nastopajo.

 

Res Nullius je skupina, ki oddaja prav posebne vrste energijo. Erotično energijo. In le-te je bilo tudi tokrat da je kaj!
Kot predskupina se je s krajšim nastopom predstavil Američan Michael Katon in njegov trio. S svojim blues- rockom in težkimi kitarami ter ozvočenjem (svojim, dodatnim), da ‘padeš dol’ (dobesedno- zelo naglas!), me nekako ni zadovoljil. Ne mene ne marsikoga drugega.

 

Vsi smo pričakovali naše, velenjske fante Res Nullius. Le-ti so predstavljali svoje starejšega datuma komade, predvsem pa ploščo iz leta 1997 ‘Zdravo je biti divji’. Ker čas tako hitro in nezavedno teče, sem se malodane zgrozila ob tem, da je zadnja plošča letnik ’97 in da od takrat fantje niso ničesar več posneli a je le-ta kljub vsemu še vedno tako zelo sveža, vroča in tako (za)željena stvar! Uau…
Torej. Orto je bil nabito poln duš vseh starosti in obeh spolov, ki smo prišli poslušat in videt to velenjsko ‘atrakcijo’. Ne bom niti govorila o besedilih, saj jih vsi dobro poznamo, to smo dokazali, ko smo spremljali glavni vokal, a le-tega ni možno ujeti. Teksti te potegnejo vase, če hočeš ali ne. Te osamljene in divje moške duše, ki živijo na robu, absolutno aktivno, dinamično in silovito se ves čas izgubljajo, a kljub svoji trdoti bruhajo občutljivost, nežnost in strast. Pri tem pa ostajajo neukrotljive. In ravno to je bistvo, bit, skupine, vsa poanta oz. ideologija je krasno zajeta v besedilih. Njihovi teksti me popolnoma potegnejo vase, ob njih začutim, da živim in da v svoji ideologiji življenja in smisla nisem sama. Povzročajo mravljince po in v telesu. Kaj takega bi se šla non- stop! Oni so smer, po kateri grem… Pravi, čisti, divje- nežni rokenrol!
Upam, da ne zaidejo nikoli!

 

…in vsi smo na koncu hoteli še, še več. Upam, da kmalu! (4. plošča?)

 

Tanyisha

Povezani članki:

Značke: