Posodi mi jürja – Ugasnite luči

Posodi mi jürja

Posodi mi jürja

Biografija
Zgodba o zanimivi skupini se prične leta 1995, ko sta na srednješolski žurki svoje moči združila violinist in kitarist Samo Budna ter harmonikar Riki Zadravec. Zvoki, ki sta jih ustvarila v garderobi, so bili tako prepričljivi, da so se jima prav kmalu pridružili še kitarist Sašo Lamut, basist Peter Beznec in bobnar Borut Horvat.
Posodi mi jürja so etno-rock bend, za svoje izražanje ne potrebujejo sintetizatorjev, ritem mašin in podobne navlake. Petčlanska zasedba gradi zvok s pomočjo harmonike, violine in kitare, v ozadju pa ves čas melje prepričljiva ritem sekcija. V svojem repertoarju imajo zelo raznoliko glasbo, zato jih vabijo na najrazličnejše prireditve, kot so rokerski koncerti, razstave, otvoritve, etno festivali, srečanja motoristov, študentske zabave. Njihove priredbe so hrustljave in okusne. Na Radiu Slovenija so jih duhovito opisali, izumili so slogan: ‘Vse od rokerskih predelav ljudskih pesmi do ljudskih predelav rokerskih pesmi.’


Ugasnite luči
Prleško-prekmurska skupina Posodi mi jürja je v zadnjem času neobremenjeno, odmaknjena od središča glasbenega dogajanja, pripravljala svoj novi avtorski projekt. Skladbe z novega albuma UGASNITE LUČI bodo poslušalce zagotovo navdušile, uveljavile se bodo kot obvezen repertoar dobrih žurov. Pri projektu, katerega producent je Janez Križaj, aranžer Davor Klarič, je sodelovalo več znanih glasbenikov, med temi Vlado Kreslin, Rok Golob, Dejan Došlo, Sergej Randjelović, pa tudi pesnik Feri Lainšček. Vse skladbe, fantje so posneli 13 avtorskih skladb ter eno priredbo (Imagine / John Lennon), so v studiu odigrane v živo. Oblikovalec njihove nove celostne podobe, ki je doživela že veliko pohval,  je Egon Bavčer. Fantje so pred kratkim dobili nagrado občine Ljutomer kot prispevek k promociji občine po Sloveniji in v tujini.


Prva predstavitev novega albuma skupine Posodi mi jürja bo v soboto, 4. oktobra ob 20. uri v Mešič Centru v Murski Soboti, le dva dni pozneje pa se bo že pojavil na policah trgovin po vsej Sloveniji. 17. oktobra mlade glasbenike v okviru Oktoberfesta čaka nastop v Lenartu, nove pesmi pa bodo v kratkem predstavili tudi v Mariboru in Ljubljani.


Posodi mi jürja so:
Samo Budna – violina, kitara, vokal
Peter Beznec – bas, vokal
Sašo Lamut – kitara
Peter Ošlaj – klaviature
Borut Horvat – bobni, vokal

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.