Res Nullius ostajajo zvesti sami sebi

res_nulius_001

In smo jo dočakali! Novo ploščo Res Nullius, Revolver ljubezni, predstavljeno na promocijskem koncertu. Prvem od mnogih, ki sledijo turneji.

 

Orto klub je pokal po šivih. Sicer smo bili vsi z vabili in če ga nisi imel, nisi mogel noter. Žal. Zato pa je bilo poskrbljeno tudi za take – v spodnji etaži Orta so pripravili projektor, kjer so vsi, ki so ‘ostali zunaj’ lahko spremljali koncert v živo.

 

Kakorkoli. Zasedba je rahlo spremenjena- na vokalu je še vedno Zoran Benčič in na kitari Boštjan Senegačnik. Svežina je v ritem sekciji – Janez Marin za bobni in Boštjan Časl na basu. Res Nullius ‘trgajo’!

 

Koncert je bil ‘rahlo napet’, čeprav ne čisto v pomenskem delu besede.. Dečki so se očitno odlično pripravili, dobro so zvadili in nove in starejše komade. Nastop pa – hmm, kaj bi rekla? Pevec in kitarist ‘po svoje’, bobnar in basist pa konstantno ‘čekiranje’ en drugega s pogledi. Govorim o nastopu in ne o glasbi. Tu so se vsi skupaj zelo dobro ujeli, kot sem povedala že prej. A vse to je nekako zanemarljivo, pomembnejša je glasba…

 

Repertoar (od)igranih skladb je zajel komade z vseh izdanih plošč. Tako smo slišali vse nove komade, ki so kljub vsemu zveneli tako zelo (po)znano, da smo kmalu vsi peli z njimi. Vzdušje je raslo, se dvigalo skupaj z izborom skladb. Najprej so nam postregli novosti, nato malo starejših komadov, pa spet kaka novost.. Vse skupaj je bilo odlično pripravljeno. Publiko so konstantno držali pokonci – ne le to, skupaj smo peli, noreli. Resnično ni bilo osebka, ki ne bi užival! Postava Res Nullius-ev kakršna je sedaj, kljub začetnim ‘spodrsljajem’ je verjetno res najboljša do sedaj.

 

Res Nulliusi so kar so verjetno po zaslugi karizmatičnega vodje Zorana. Že večkrat sem, ko sem pisala o kaki skupini, omenjala karizmo. Vendar nikoli ni bilo govora o taki karizmi. Zoran je iz ‘drugega štosa’. Moč karizme bi lahko merili po Zoranu – od njega dol..

 

Kakorkoli, ne da se jih na dolgo opisovat. Treba jih je doživet v živo. Zagotovo pa drži, da sodijo med boljše slovenske r’n’r bande, če ne kar najboljše. No, jaz sem prepričana, da boljših ni. (Vsaj blizu ne – in v tem žanru)

 

Priložnosti, da jih vidite in slišite v živo bo bojda kar nekaj (po izidu plošče). Zato le še moj nasvet – ne zamudite jih!

 

Tanyisha

 

foto: Damjan Može

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: