Res Nullius – Revolver ljubezni

Res Nullius - Revolver ljubezni

Res Nullius – Revolver ljubezni

Založba: Nika Records

 

Res Nullius– v prenovljeni obleki (dva nova člana), pri “novi” založbi (Nika Records) in z desetimi novimi zadetki v polno! Govorim seveda o novi plošči, Revolver ljubezni.

 

Deset hudo našponanih komadov zelo spominja na prejšnje delo skupine, nekako je razlika med prejšnjimi in novim CDjem, ki ga imam pred seboj, zelo majhna. Vendar zgolj površinsko. Objektivno je to izdelek visoke kakovosti, tako produkcijsko kot zvokovno (Aleš Uratnik- produkcija, snemanje, mastering). In ne pozabimo omeniti- tudi tekstovno.

 

Vendar pa bi komade mirno lahko zamenjali s kakim že slišanim s prejšnjih plošč, pri tem imam v mislih predvsem ploščo Zdravo je biti divji.

 

Zvok je zrelejši, čeprav še vedno pure rock’n’roll, čuti se “rast” banda- z vsako ploščo posebej.

 

V tekstih pa je (še najbolj) zaslediti “lokalnost” banda, morda ne toliko v pravem pomenu- bolj miselnost, patriotskost (Nekje v Sloveniji, 1000 milj do doma), vendar niso Res Nullius le to- pravtako kot znajo biti “trdi” (Pistoljero, Bič me biča), znajo biti tudi “mehki”, soft- nežni (Revolver ljubezni, Dečko v belem, Sama v snu, Brez tebe), v Mi potujemo pa nas celo (po)vabijo v njihov svet. Vseskozi pa jih spremlja nek erotični naboj, nekaj kar omamlja. In prav to jih dela prave, resnične. To je verjetno tista magija, tisto kar jih nosi (dalje)…

 

“…pazite ljudje prihaja z nasmehom oblečen tko kot najboljš zna pazite ljudje povedu vam bo zgodbo pokazu vse barve sveta bil je velik in mali dober in slab črno, belo svetloba in mrak bil je velik in mali dober in slab pod svojo zastavo za vedno mlad…”- egi

 

Čim bolj bom razpredala, manj bom povedala.. Res Nullius si vsak “razloži” po svoje, to je dejstvo. Mnogi pa jim priznavajo prvo mesto na slovenski rock’n’roll lestvici. In dejstvo je tudi to, da jih preprosto morate doživeti, slišati in spoznati! Lahko pričnete s ploščo… Za dušo.

 

Tanyisha

 

Povezani članki:

Značke: