Kišta: C.R.A.S.H., Cancel, D-fact

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KUD France Kotar / Trzin, 19.12.2003


Kud France Kotar je ponovno zasedla Kišta, v kateri so se tokrat znašli trije bendi vsak iz svojega konca Slovenije: C.R.A.S.H. iz Koroške, CANCEL iz Ljubljane in D-Fact z Obale. Vsi trije udarni. Vsi nekje med rapom in metalom. Vsi strogo družbenokritični. Vsi angažirani. In vsi za žur.


Prvi so nastopili C.R.A.S.H., štiričlanska zasedba (z majhno pomočjo matric) in Kud napolnili s svojo energijo. Ob njihovem igranju so poslušalci šele dobro polnili dvorano, vendar so bili C.R.A.S.H. zelo prepričljivi grelci publike. Čeprav niso (še) taki hudi žurerji kot glavne zvezde večera D-Fact, pa so odlični glasbeniki, njihov nastop je utečen, imajo dobrega frontmana, ki zna ob najudarnejših rifih s poskakovanjem pritegniti poslušalce, da tudi oni zažurajo. Njihova glasba je ritmično in melodično kar razgibana, komade pogosto začnejo z zanimivimi drum’n’bass intri.


Tudi CANCEL, s svojim sicer odličnim nastopom, so morali publiko najprej dobro ogreti. Od ostalih dveh bendov jih odlikuje predvsem odličen vokal, tako da lahko mirno rečeva, da je njihova glasba popln hibrid med nu-metalom (glasba) in rapom (vokal), ki je od obeh žanrov znal v svoje gene vtkati najboljše. Škulj poslušalce obstreljuje s svojimi besednimi rafali, včasih nekoliko bolj ragga mirno in melodično, drugič pa bolj bobniče parajoče. Ne gre pa le za tekoč, poslušljiv in lahko sledljiv flow, besedila so jezikovno in vsebinsko bogata in inteligentno izpeljana, najboljše pri njih pa je, da družbeno aktualne teme obdelajo globje, kot večina od nas o njih sploh razmišlja, svoje videnje pa brez dlake na jeziku tudi povedo.


Hvala bogu je bilo tokrat tudi ozvočenje prostoru in izvajalcem primerno, tako da smo resnično uživali v glasbi in brez težav sledili besedilom. Po že drugem “krajšem” premoru za pripravo odra pa so navdušenci le dočakali D-Fact. Večina obiskovalcev se je že med pripravami pomaknila v prve vrste, kmalu po začetku nastopa pa je s svojimi idoli navdušeno žurala, z njimi prepevala in skakala. D-Fact so se tudi tokrat svojim fanom za zvestobo oddolžili s tem, da so nekatere povabili na oder, da so pomagali pri petju, Peritza pa se je tudi spustil med publiko in z njimi objet odskakal pol komada. Njihov nastop je bil še bolj energičen kot navadno, vendar kot vedno tudi tokrat prekratek. S tem pa ne misliva le, da vse dobro prehitro mine, temveč povzemava pripombo znanca, s katero se popolnoma strinjava: čeprav še vedno promovirajo Čas, bi bil zdaj že čas, da bi v živo predstavili tudi kak nov material.


Aleša & Maša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.