Folkrola z novo zgoščenko

Folkrola z novo zgoščenko

Folkrola z novo zgoščenko

Razuzdaj konje (Sreča) – Nova zgoščenka skupine

Včeraj je pri založbi NIKA RECORDS izšla druga zgoščenka koroške skupine FolkRola z naslovom »RAZUZDAJ KONJE (SREČA)«. Na zgoščenki je 12 avtorskih skladb, od katerih nekatere že poznamo, saj jih je skupina uspešno predstavila na večjih festivalih zabavne glasbe (Slovenska popevka, EMA, MMS, Festival narečnih popevk). Pesmi na drugi zgoščenki so še bolj avtorsko obarvane in predstavljajo logično nadaljevanje glasbene poti, ki jo je skupina začrtala na prvi zgoščenki. Večina pesmi je izpod peresa pevca skupine Sama Javornika, pri snemanju pa je sodelovala ista ekipa sodelavcev kot pri nastajanju prve zgoščenke. Prvi singl, ki bo novo zgoščenko tudi popeljal na radijske valove širom po Sloveniji, je skladba »Srečo moraš delit«, kajti …»…če jo zase obdržiš, ti jo čas ukrade…«. Ne bojte se, »…za vse je je dovolj in še ostane…«. Tako nas v pesmi bodrijo člani skupine FolkRola. 


Vrhunec ustvarjalnosti skupine pa vsekakor predstavlja pesem »Kärnten«, ki predstavi Koroško na svojevrsten način. Nostalgija, humor, dobrodušna naivnost in predvsem trma in neupogljivost Korošcev  se v pesmi neumorno prepletajo. Če ne verjamete, pa naj vam »Perkmandlc pokaže, kje je popušil Von Löehr!« (FolkRola – »Kärnten«).


Od izida prvenca »Maruška«, se je skupina FolkRola uveljavila kot  ena izmed redkih še delujočih koroških skupin s področja zabavne glasbe. V mesecu marcu in aprilu bodo fantje odšli na  predstavitveno turnejo, najprej po Koroškem, nato pa še po ostalih krajih  Slovenije.


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.