Dežurni krivci – Kakor človek

Dežurni krivci - Kakor človek

Dežurni krivci – Kakor človek


 

Založba: DK Records / Distribucija: Dallas Records

 

S CD-jem Kakor človek Dežurni krivci spet dokazujejo, da se za soliden glasbeni izdelek ni potrebno iti blazne alternative, da čisto običajen rock, ki bi zažgal na vsakem dobrem študentskem žuru ali motorističnem shodu, odlično funkcionira. Z dobrim kitarskim rockom, dobro zgradbo in interpretacijo skladb ter k vsemu primernimi besedili se lahko pove vse.

 

Produkcija je čisto rockovska in večinoma narejena le z osnovnimi inštrumenti. Le redko, na primer v komadu Sam v puščavi, posežejo po bolj neobičajnih inštrumentih, s katerimi ustvarijo primerno atmosfero. Rudimentarni produkciji navkljub ob poslušanju CD-ja ni dolg čas, saj so komadi stilno in ritmično dovolj različni in tako razporejeni, da glasba nikoli ni enolična. Poleg tega se glasba in produkcija vedno odlično ujameta z besedili.

 

Splošna podoba besedil je, da so morbidna, nasilna, pesimistična. Že pogled na naslove komadov kaže, kakšna je tematika. Bolj pozorno poslušanje izda dokajšnjo raznolikost in tudi svojevrsten optimizem, na primer v Let. Nekatera besedila so skice (ekstrem je _rf, kjer se pomen zgosti v par dobro izbranih besedah), druga kratke zgodbe. Zaradi odlične pevske interpretacije, podprte s primerno zvočno podobo pa so za poslušalca tudi na manj močnih mestih prepričljiva.

 

Poslušanje CD-ja Kakor človek da dober občutek, da so Dežurni krivci vedeli, kakšen izdelek želijo in da jim ga je uspelo narediti. Črnobeli design ovitka poln temačnih podob pa doda svoj delež k dovršenosti.

 

Aleša & Maša

Povezani članki: