Radio City svojim prijateljem – 25.000 obiskovalcev

6 Pack Čukur

6 Pack Čukur

Maribor,  21. maj 2004


Že deveto (9) leto zapored je lokalna radijska postaja radio City pripravila koncert za svoje poslušalce. Gre za največji koncert na prostem na naših tleh, saj se vsako leto zbere preko 20. tisoč (20.000) ljudi.


Radio City Maribor letos praznuje 9.obletnico prvega oddanega signala.
Koncert Radio City Prijateljem 2004 je koncert, ki na Štajerskem velja za največjo slovensko zabavo pod odprtim nebom. V prid tega ne govori le lanski obisk okoli 25.000 glave množice, ampak tudi glasbena zasedba, ki je tudi letos v Maribor pripeljala skoraj vsa trenutno najpopularnejša imena slovenske in hrvaške glasbene scene.


Razveseljuje tudi dejstvo, da je koncert humanitarnega značaja, saj bo največji del izkupička od prodanih vstopnic šel za letovanje otrok, ki ga zveza prijateljev Mladine pripravlja za tiste, ki morja sploh še niso videli, ali pa ga vidijo zelo redko. Seveda ni manjkala tudi nagrada za srečna izžrebanca, ki sta svoji nagradi (avtomobil in  vikend v New Yorku) prejela, če sta se v 15. minutah od objave številke izžrebane vstopnice, oglasila pri odru.

Žrebanje je opravil Robert Goter (svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko), z eno roko, z drugo je medtem igral ‘frajtonarco’. V nadzorni komisija so bili: Majda Struc, glavna in odgovorna urednica Večera ter predsednica ZPM Maribor, predstavnik Štajerskega avtodoma in Bor Greiner, odgovorni urednik radia City.

Živo sliko in zvok s koncerta je bilo možno spremljati preko interneta, vse skupaj pa je posnela regionalna televizija RTS. Kot posebnost naj povem, da je iz Beograda prišla ekipa TV Pink, ki je na koncertu posnela nov spot skupine Luna.Slišali in videli smo:


– 6 Pack Čukurja in njegovo novo (zdaj že ne več) prijateljico, BBT, Bepop, Čuke (brez Pike Božič), Game Over, Skuter, Marjana Novino, Invite, Ivano Brkič, Karmo, Luno, Nino Badrič, Petra Graša, skoraj direktno iz Turčije sta prišla pocukrana mož in žena Platin, Power Dancers, Rock’n’ Band, Sound Attack, Tujo vrsto, Unique, V.I.P., pa še Vesno Pisarovič, Tonija Cetinskega in seveda legendo Zorana Predina z Živimi legendami, ki pa itak ne sme manjkati. Seveda niso manjkale tudi lepe, gibčne plesalke in plesalci, prava paša za oči. Odštekana ekipa reporterja Milana pa se tako ve, da je zraven.


Še vstopnina:


* 1 vstopnica = 800 SIT
* 2 vstopnici = 1000 SIT


Z hkratnim nakupom dveh vstopnic so obiskovalci podarili 200 SIT Zvezi prijateljev mladine. Lani je s tako zbranim denarjem morje videlo okoli 50 otrok, ki bi sicer poletje preživeli doma!


Tekst in foto:  Marjan Laznik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.