Metalcamp ’04

primal_fear3

Sotočje si je že pridobilo dober sloves z Riversplash festivalom, Metalcamp pa je dokaz, da je to prizorišče dobro tudi za druge glasbene zvrsti. Po naši amaterski oceni je bilo v petek, 20. ter v soboto, 21. avgusta med pet in šest tisoč metalcev.

 

Za obiskovalce je bilo na prizorišču dobro poskrbljeno, lahko so kampirali, na voljo je bila jedača in predvsem pijača, dobre glasbe pa tudi ni manjkalo. Nagajalo je le vreme saj je že v noči na soboto začelo deževati in ponehalo šele v soboto zvečer. Seveda pa so prišli na račun vsi tisti, ki obožujejo blato, pa še mokri dolgi lasje so tako seksi, da ne govoriva o predstavnicah nežnejšega spola, ki so mokre majčke kar slekle.

 

Glede na to da se je Metalcamp odvijal prvič in je bil tudi za organizatorje nekaj novega je vse skupaj prav lepo teklo. Zaradi sicer objektivnih razlogov je pri napovedanih urnikih prihajalo do sprememb vendar so bili obiskovalci o njih pravočasno obveščeni. Edino kar nas je res zmotilo in kar se nam zdi nepravično do manjših bolj neznanih bendov, je, da so imeli poseben oder ob Soči, kjer je program potekal vzporedno z glavnim odrom in lahko samo ugibamo koliko poslušalcev so imeli, glede na to da smo se seveda praktično vsi zadrževali pri glavnem odru. Mogoče bi bilo, ob dejstvu da je bil to dvodnevni festival, bolje, da bi ti bendi igrali čez dan na glavnem odru, ko se tako ali tako ni nič posebnega dogajalo.

 

Na Metalcampu je nastopilo več kot 50 skupin, zato ne bova naštevali vseh. Naj omeniva vsaj Danzig, Apocalyptico, Hypocristy, Primal Fear, Destruction, Katatonia, Prospect, Noctiferia itd.

 

Mi smo poskrbeli za fotke, glasbene vtise pa raje pustite poznavalci na forumu.

 

Aleša&Maša

 

Foto: Aljoša Kravanja in Aleša Velikonja

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: