Za božič revolver ljubezni

resnullius18

Za alternativo polnočnici sva izbrali najin skoraj drugi dom Orto klub, saj sva želeli velenjčane Res Nullius slišati v klubskem okolju. In petkov koncert je potrdil, da v ta ambient pašejo kot duhovnik k polnočnici. Od trenutka, ko so zažgali prve akorde, pa dokler niso po prezgodaj zaključenem prvem bisu zapustili odra, smo njihovi pridigi pozorno prisluhnili. Vsaj za naju (zdelo pa se je, da tudi za pevca Zorana) so bili za splošno vzdušje nekoliko moteči fanatiki v prvih vrstah, ki so malce intenzivno polivali opojne tekočine – včasih tudi po odru. Moteča je bila še ena oseba, spodaj podpisana fotografinja, ki je Zoranummm z vsakim posnetkom vzela 5 minut življenja (to je njegova trditev), moramo reči, da se je kljub vsemu navedenemu zelo dobro držal in na koncu ni izgledal nič starejši. No, ampak žur je bil pa pravi.

 

Končno sva po dolgem času spet lahko poslušali čisti rock’n’roll – ne pop rock, ne etno, ne alter, ne elektro, ne ne-vem-kaj-že. Štirje suvereni glasbeniki – bobni, bas, kitara, glas in stas. In ničesar, kar bi to idilo pokvarilo. Za pravo držo nekoliko mrki pogledi v publiko in superiorno sklanjanje nadnjo. Za pravo vzdušje temačna in čutna besedila, odpeta s pravo mero vživetosti in interpretacije, brez kančka lažne patetike. Za pravi žur konstantno nažiganje ostalih treh elementov. Koncert brez nihanj v napetosti, brez izstopajočih ‘uspešnic’, ki bi pri publiki izzvale večje navdušenje. Vsak komad je bil dober, vsak komad je bil dobro sprejet.

 

Izbira se je izkazala za pravo: namesto gužvanja ob zvoku orgel, sva duha odprli zvoku kitar. (op.p. Zgoraj navedeno je seveda najina izbira, ki je ne vsiljujeva nobenemu. Mir z vami!)

 

Aleša&Maša

 

Foto: Aleša Velikonja

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: