Bryan Adams v Kapfenbergu

bryan_adams_kapfenberg_002

Bryan Adams, Avstrija / Kapfenberg, 1.4.2005

 

V Kapfenbergu, majhnem avstrijskem mestu, uro vožnje iz Graza, je v petek 1. aprila 2005  gostoval kanadski rock zvezdnik Bryan Adams.
Koncert je bil del evropske turneje ‘Room Service TOUR’, na kateri Bryan predstavlja svoj zadnji studijski album ‘Room Service’, ki je bil izdan septembra lani.

Koncert v Kapfenbergu, ki se je odvil v tamkajšnji ledeni dvorani, je odprla angleška predskupina Countermine, ki pa je kljub korektnem nastopu pustila bolj medel vtis, oziroma ji publike v polni dvorani ni uspelo preveč razživeti.

Seveda je bilo vse drugače ob 21.20, ko je publika prišla na svoj račun. Na odru se je pojavil Bryan Adams in ob huronskem navdušenju pričel koncert z pesmijo ‘Room Service’. Nadaljeval je z ‘Open Road’, prvim singlom iz novega albuma, nato pa predstavil še nekatere starejše hite, kot so ’18 til I die’, ‘Kids wanna rock’, ‘Back to you’ in ‘Let`s make a night to remember’, ko pa je zaigral še ‘Summer of `69’ je koncert doživel svoj prvi vrhunec !!!

Nato je sledil mirnejši del koncerta, ‘Everithing I do (I do it for you)’, ‘Heaven’ in ‘Fits ya good’ pričarajo čarobno vzdušje, potem pa pride na vrsto še ‘When you`re gone’, kjer uspe največ Bryanove pozornosti pritegniti Pameli iz Leobna, ki za nagrado odpoje z Bryanom v duetu.

Nato pa je dvorana spet na nogah, ‘The only thing that looks good on me is you’, ‘Somebody’, ‘Run to you’… Adams se spet pokaže v svoji rockerski luči in ko je vzdušje na vrhuncu, predstavi bend in se po eni uri in pol poslovi…

Seveda publiki uspe priklicati Bryana nazaj na oder. Prične se podaljšek, katerega odigra Bryan sam na akustični kitari. Za konec so spet na vrsti balade… ‘Flying’, ‘All for love’ in ‘Straight from the heart’ ponovno izvabijo enoglasno petje polne dvorane, koncert pa Bryan po dveh urah sklene z akustično verzijo pesmi ‘Room Service’.

Tako se Bryan Adams tudi na koncertu v Kapfenbergu ponovno pokaže v najboljši luči, ter dokaže, da je najboljši takrat, ko se s kitaro podi po odru gor in dol in komunicira z publiko…

Turneja ‘Room Service’ se bo tako nadaljevala na Japonskem, poleti sledi skupna ameriška turneja z Def Leppardi, za september pa je že načrtovana ponovna vrnitev v Evropo.

 

tekst in foto: Jure Vižintin

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: