Teden mladih 05 – Otvoritveni večer z Day Out, Omarjem ter skupino Tabu

14 - Tabu

14 – Tabu

Teden mladih 2005
Petek, 6. maj 2005 ob 21. uri
Kranj / Grad Khislstein
Vstopnina: 1000 Sit


»Ja, včasih me prime, da si vzamem čas za mladost. Teden mladih zbudi me, da spet skačem tam, kjer je most.« se je v petek zvečer zaslišalo iz gradu Kishlstein. Leto je naokoli in ponovno je tu festival Teden mladih, tokrat že enajsti zapovrstjo. Prava popestritev ulic Kranja. Tokrat v malce drugačni obliki – prostorski. Vsi večji koncerti, ki so se vsako leto odvijali na Slovenskem trgu pred gimnazijo se tokrat selijo drugam. Kam drugam pa, če ne na grad Khislstein! Organizator Art Center in njegov soorganizator Klub študentov Kranj so za prvi, otvoritveni večer povabili na grajsko dvorišče gradu Khislstein skupine Day Out, zmagovalca Bitke talentov Omarja s skupino Kareem ter vedno z energijo nabite Tabu.


Petkov večer je otvorila skupina Day Out. Predstavili so nam svoj »prvenec« Retro forte ter kar nekaj priredb izvajalcev kot so Depeche Mode (Enjoy the silence), Him, U2 (Pride – In the name of love), Metalica (Enter Sandman) ipd.


Pod odrom je bilo že kar nekaj občinstva, vendar ne v evforiji po skupini Day Out. Po kom drugem pa, če ne v pričakovanju zmagovalca Bitke talentov, bodočega evrovizijca in nasploh živahnega, energičnega… Omarja! Omar Naber s svojo spremljavalno skupino Kareem je ogrel oboževalke in nekaj oboževalcev že po prvem komadu – Krasen dan. Kdor si je že kdaj ogledal kakšen njegov koncert, že dodobra pozna repertuar. Tudi tokrat ni bil nič drugačen. Prepevali smo ob Green day, Blink 182, Sugababes… in seveda tudi tokrat je močnejši spol prišel na vrsto, in komad Ooops, I did it again Britney Spears je spravil ljudi pod oder. Seveda ni manjkalo hitov, Omarjeve prve plošče Omar (Vse, kar si želiš, Stop, Omar ti teslo, Polje tvojih sanj…). Seveda pa je prišlo tudi to manjšega pripetljaja pri bonarju Jaku. Dokler niso zamenjali bobnov je Omar kar sam odigral akusticno komad Ljubica. Sledil mu je komad Skrivaj sanjava, po mnenju Omarja najlepša balada na plošči.


Kot tretji band večera, pa seveda kdo drug kot žalški Tabujevci. Energični Tabujčki so v okviru promocije albuma LunLaGun tudi tokrat obiskali Kranj. Predstavili so seveda svojo zadnjo ploščo, hite prvih dveh (Male nore ideje, Tabu) ter tudi kakšno uspešnico tujih izvajalcev. Kljub mrazu so nas ogreli in kot se za njih spodobi, začeli so z Grehom in končali v nebesih z Angelom.


Več fotografij si lahko ogledate tukaj.


Monika Klinar – NanaLui


foto: 1-9, 14: Bojan Okorn,
10-13: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.