Slovenska popevka 2005 bo 4. septembra v Križankah

Monika Pučelj - foto: Stane Sršen

Monika Pučelj – foto: Stane Sršen

Na novinarski konferenci Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, ki je bila v prostorih Križank prejšnji teden, so udeleženci letošnje Slovenske popevke izžrebali vrstni red svojega nastopa na prireditvi, ki bo na sporedu v nedeljo, 4. septembra 2005, v ljubljanskih Križankah.


Med 53. skladbami jih je komisija v sestavi: Črt Sojar Voglar, predstavnik Društva slovenskih skladateljev; Jernej Vene, predstavnik Radia Slovenija; Ivo Umek, predstavnik Založbe kaset in plošč RTV Slovenija; Rok Lopatič, predstavnik Televizije Slovenija in Aleš Čar, predstavnik književnikov; izbrala 14 skladb, ki se bodo predstavile na prireditvi.


Prva se bo predstavila Žana s skladbo, ki nosi naslov Žana, sledila ji bo Ylenia s pesmijo Ne razumem, Yuhubanda pa se bo spraševala Če je to slovo. Pod zaporedno številko štiri bo na oder stopila skupina Nova pot in občinstvu predstavila skladbo s kratkim naslovom Ne, sledila pa jim bo Anika s pesmijo Nihče ne ve. Kot šesta bo nastopila Iva Stanič s skladbo Kam, Na prepihu sanj pa je skladba, ki jo bo pod zaporedno številko sedem odpela prenovljena skupina Katrinas, saj sta se ji pridružili novi članici, in sicer Sanja Mlinar in Eva Grkman. Kot osma se bo na odru Križank predstavila skupina Folkrola in skladba Veter z juga, deveta pa bo skladba Dione Dim Senca negra. Sledila bo Regina s prošnjo Pusti mi krila, pogumno V novi dan pa bo zrla skupina Selekcija. Kalamari bodo predstavili internetno ljubezen s skladbo Www.ljubezen.si,  Monika Pučelj pa bo zapela Oprosti mi. Kot zadnji se bo gledalcem predstavil letošnji debitant Slovenske popevke Jernej Dermota s skladbo Naj bo kot prej.


Voditelja Slovenske popevke 2005 bosta Mario Galunič in Katarina Čas, urednica je Nada Muminovič, scenarij pripravlja Desa Muck, režiral pa bo Samo Milavec.


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.