Festival narečnih popevk 2005

Tomaž Domicelj - foto: Bojan Okorn

Tomaž Domicelj – foto: Bojan Okorn

V nedeljo, 11. septembra 2005, bomo ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija, na programu Televizije Maribor, na 1. programu Radia Slovenija ter na programu Radia Maribor v živo prenašali Festival narečnih popevk 2005, ki bo potekal v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Prireditev, na kateri se bo predstavilo 16 vokalnih solistov in ansamblov, bo ponovno vodila Lara P. Jankovič.


Gledalcem in poslušalcem se bodo z besedili v narečjih iz večine slovenskih pokrajin predstavili Halgato band (Ravnica), Strici (Snejg naraji naletavle), Prifarski muzikanti (Moja dekl’ca), Folkrola (Vse se meja), Mili in Dolores (Lipa domoča), Ciganska etno skupina Langa (Svejt ide k vragi, nej je resen), Dežur in Stari bas (Igraj tamburica), Teja Saksida in Rudi Šantl (Štajerska hopsadri polka), Drago Jošar (Mama ne đouči), Tramontana (Cetoranska), Vera Trafella (Zaka pa ne), Ansambel Štrk (Mišičjok), Anita Zore in Trinitas (Meli bi me čehi fsi), Deja vu band (Pri’te na Štajersko), Frajkinclari (Štajerci smo ludi pravi) in Tomaž Domicelj (Na vrhu).


Scenarij za prireditev je spisal Tomaž Letnar, vokalne soliste in ansamble bo tudi letos spremljal Big Band RTV Slovenija.


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.