V nedeljo izbrali zmagovalce narečne popevke 2005

Prifarski muzikanti - foto: mediaspeed.net

Prifarski muzikanti – foto: mediaspeed.net

Na nedeljski prireditvi Festival narečnih popevk 2005 je po izboru občinstva zmagala skladba Moja dekl’ca, ki jo je zapela zasedba Prifarski muzikanti, strokovna žirija pa je za najboljšo narečno popevko izbrala skladbo Ravnica, ki jo je izvedel Halgato band.


Besedilo zmagovalne skladbe po izboru občinstva sta prispevala Bernard Miklavc in Nuša Furjan, melodija in aranžma pa je delo Milana Frleža. Za skladbo Ravnica je besedilo spisal Feri Lainšček, glasbo Milan Ostojić, aranžma pa Grega Forjanič.


Nagrade za najboljše besedilo so prejeli Drago Horvat za besedilo skladbe Mama ne đouči, Stanko Mihaljevič in Bojan Lavrič za pesem Cetoranska ter Metka Ravnjak Jauk za skladbo Štajerska hopsadri polka.


Najboljša besedila je izbrala strokovna komisija v sestavi  dr. Zinka Zorko, Jelka Šprogar in Mojca Maučec, najboljšo narečno popevko pa so izbrali Ivo Umek, Tomaž Habe, Irma Rauh, Djuro Penzeš in Urška Čop Šmajgert.


Prireditev je tako kot lansko leto vodila Lara P. Jankovič, vokalne soliste in ansamble pa je spremljal Big Band RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Lojzeta Krajnčana.


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.