C.R.A.S.H in MOMCI dodobra pretresli Shoto Klub

2005_11_25_shotocrash1

Datum 25.11.2005
Kraj: Izola (Podbelveder), Shoto Klub
Kdo: C.R.A.S.H. in MOMCI
Vstopnina: 600 SIT


Bil je pošteno moker in deževen dan. Primeren za mračno januarsko popoldne, ne pa za tisti november, ki je v momentu izginil neznano kam. Na koncert sem prišel zgodaj. Parkirišče je bilo skorajda popolnoma prazno. Kljub vsemu sem uspel parkirati točno nad ogromno lužo v katero sem trenutek kasneje tudi močno zabredel, tako, da sem čutil tanko pretakanje hladne vode skozi moje precej ’’zračne’’ teniske! ’’Hm… začetek ravno ne obeta nepozabnega doživetja…. zeblo me bo’’ sem pomislil.


Razpoloženje se je spremenilo v trenutku ko sem vstopil v prostore Shoto kluba. Na toplem sem ob skodelici čaja pričakal začetek koncerta. Na oder so prihlačali MOMCI. Postavitev? Standardna! Kitara, bas, bobni in vokal. Nastop? Zelo raznolik, jezen, speven, brutalen, limonadast in še kaj…  Fantje so rojeni za klubsko sceno. Njihov žanr prepleta močne ’’groove’’ brazilskega hardcora v slogu Ratos De Porao in Brujerie. Na trenutke so zelo počasni, težki in udarni (Crowbar, Type O negative), nenadoma nastopi čas za disko ritme, polko, funky ter končna vrnitev v surovi hardcore! FENOMENALNO! Fantje so svojo nalogo kot predskupina opravili odlično, tudi prostor se je že kar zgledno napolnil, bil je čas za vrhunec večera…
Na oder so prispeli koroški nu-metalci C.R.A.S.H. Za tiste, ki jih še ne poznate naj povem, da veljajo za zelo zrel bend s katerim se lahko ponaša slovenska klubska scena. Trenutno promovirajo svoj sveže izdani plošček ’’do konca in nazaj’’. Žanr sicer ne varira toliko kot pri predskupini, vendar to ni pustilo na publiki prav nobenih zastrašujočih posledic, fantje so s svojim nastopom prepričali praktično vse v dvorani. Osebno sem mnenja, da so C.R.A.S.H. verjetno najboljša nu-metal zasedba v Sloveniji. Zakaj? Fantje so jasni, preprosti, imajo ’’jajca’’, njihov šus čutiš, njihovo energično spontanost vidiš, kar delajo, delajo predano. Niso stroj za igranje na odru, ampak glasbeniki, ki to počnejo z dušo in srcem. Izjemno me je navdušil bobnar, ki ga zaznamujetjo velika točnost, filing ter prepričanost. Nastop je bil suveren, odžagali so praktično vse skladbe iz svojega prvenca, vključili v repertoar še nekaj novih, ter dve priredbi. Če pogledam na njihov nastop kot celoto sem zelo navdušen, edina malenkost, ki me je zmotila je bila morda nekoliko slabša trenutna forma pevca, saj se je na nekaterih visokih ter zahtevnejših delih že kar pošteno mučil, tako on kot njegove glasilke. V glavnem: C.R.A.S.H. groovajo!


P.S.
Kar se tiče spontanosti sem vesel, da končno vidim ambiciozen bend, ki nima popolnoma naštudirane koreografije kot jo imajo nekateri domači nu-metalci. Pri nekaterih bendih sicer prvi nastop izgleda krasno, vendar kaj kmalu ugotovimo, da je celoten nastop zgolj povprečno zrežirana lutkovna predstava.


Štukl Nejc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.