MTV X-mas party & 10 yrs AG celebration

ag_bodyrockers001_dec05

MTV X-mas party & 10. obletnica Ambasade Gavioli / 17. 12. 2005


Ambasada Gavioli, ta trdnjava slovenske elektronske scene, je praznovala 10. rojstni dan. Kljub starosti, ki se žal vidno kaže in čuti, veličastna kot zmeraj. Z veliki imeni in pomočjo glasbene televizije ter zvestimi ji akterji in starimi ter novimi obrazi. Doživela je veliko, videla mnogo, gostila zvezde, presenečala, razočarala, navduševala, impresionirala, živi in bo živela v spominu mnogih. Deseti rojstni dan je bil spodoben, a stari mački pravijo, da bi si želeli kaj  manj emtivijevskega, kaj bolj real. Vendar se s časom ne spreminjajo samo imena za reglerji, pač pa tudi stvari, ki potegnejo. In če denar prinaša mainstream, se ga pač pejmo.


Za deseti rojstni dan se spodobi velik šov. Razen ognjenega performanca in prezence samega MC Flasherja ni nič kaj preveč ličilo na rojstnodnevno zabavo. Kljub temu je bil party dober. Na vratih nobene gužve (se je naredila v šotorčku pred vhodom, kjer so bile punce močno zmedene ob kopici listov z imeni), tudi znotraj klub ni pokal po šivih (še dobro!). Line-upa sicer ni bilo zaslediti nikjer, je pa povsod viselo obvestilo o Eddyjevi odpovedi, s čimer se je organizator izognil podobnim nevšečnostim kot pred kratkim. Vstopila sva ravno na Madonnin Hung up, zadnjem komadu iz Carltonovega seta, ki ga je nasledil Alex dee Groove, Eddyjeva zamenjava. Prijetno in ne predolgo ogrevanje za nastop prvega močno promoviranega imena, Audiofly. Njegov set je bil žal zelo povprečen, na trenutke precej enoličen in dolgočasen, pretežno breakbeatovski, z elektro vložki. Malo po tretji pa je na kocko stopil seksi kitarist in jasno je bilo, da je čas za Bodyrockers. Zvok kitare, ki čez celoten set ni utihnil, daje fantoma razpoznaven pečat. Kljub že omenjenemu jamranju nekaterih glede komerciale, ki smo ji bili priča, pa je polno plesišče govorilo o tem, da je tudi komerciala čisto dovolj dobra, celo zabavna. Vmes so se tako pojavljali remiksi Gorillaz, Song 2 od Blur (wuhuuu), Mobyja, Killersov in podobnih MTV-jevskih (če že hočete) bendov. Vrhunec je bila kljub temu njuna izvedba (ja, spet MTV hita) I like the way, pri katerem je inštrumetalna polovica dua v roke vzela še mikrofon in ga odpela v živo.


Party se je nadaljeval z Aleksijem in Crazy Lemonom, vzporedno pa je seveda cel večer šibal tudi house žurčič v priveeju. Če komu to ni bilo dovolj, se je lahko zjutraj preselil še na after. Tega sami sicer nismo dočakali, a tudi brez rajanja v zgodnje jutro bo spomin na deseto obletnico ejdžija še dolgo živ.


Tina H. Zakonjšek


foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.