Trboveljski Red Five Point Star razgreli Orto!

2005_12_08_rfps_012

Red Five Point Star
Ljubljana  /
 Orto Bar ob 22h, 8.12.2005
Vstopnina: slabih 500 SIT

 

Trboveljski Red Five Point Star razgreli Orto!

 

Koncert planiran za deseto uro zvečer se je začel s krajšo zamudi, a ne zaman. Skupina Red Five Point Star, ki je to poletje izdala svoj prvenec In Color, je po slabi polovici leta ponovno prišla ogret in razgret ljubljansko občinstvo. Sam začetek benda sega v leto 1998, ko se Uroš in Jernej odločita ustanoviti band. Prvo so bili punk rock ritmi, a le do takrat, ko so spoznali ska. Navdušeni so začeli aktivno ustvarjati, medtem bili prisotni na raznih kompilacijah, zamenjali nekaj članov benda in sedaj, ko so popolni, končno izdali najbolj barvit ska album leta – In Color.

 

Koncert je temeljil predvsem na promoviranju albuma, hkrati pa so predstavili nekaj »novih, tujih, svojih, prisvojenih« komadov. Kdor obiskuje ska koncerte, prav gotovo ve, da ska zagotovo ni miren in da v bistvu sploh ne moreš mirovati pri tem, kajti sama glasba te tako navduši, da moraš »mal zamigat«. Ne ravno nabit, ampak zelo napolnjen Orto je bil čisto navdušen. Privrženci ska-ja, firbci, naključni obiskovalci navdušeni. Koncert res fenomenalen. Ne glede na to, ali je skupina večera zelo poznana ali ne, je ska enostavno nekaj, kar je za vsakega. Zmes punk-a, reagge-ja, funky-a, rockabilly-a, swing-a, kanček latina te zasvoji že po prvih parih sekundah. Energije tako med občinstvom kot tudi na odru ni manjkalo. Ko si opazil oba trobentista, si videl, da sta čisto v svojem svetu – ska, ska, ska. Torej, bili smo v svetu In Color, pri katerem ni manjkalo tudi zvokov raznih tujih ska bandov, kot so npr. Red Hot Chilli Peppers in njihov On Mercury z albuma By The Way. Po »skoraj« dvournem uživanju koncerta so Red Five Point Star poskrbeli še za pravi »finish« koncerta – Final Countdown. Takrat pa seveda prve vrste zasedejo svoj položaj – poganja, skakanja, prerivanja in še bi lahko naštevali ni manjkalo.

 

Skratka, skupina Red Five Point Star je ena izmed slovenskih ska skupin, ki se lahko pohvali, da je osvojila že nekatere tuje koncertne odre, tako kot je osvojila najbolj zahtevnega v Ljubljani – Orto. Pohvale vsem fantom za res odličen nastop ter hkrati publiki, ki je bila ta večer res fenomenalna!

 

Monika Klinar

 

foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki: