Kut Gas v Sobotni noči

Kut Gas v Sobotni noči

Kut Gas v Sobotni noči

Po nekaj letih odsotnost s tv ekranov se nanje v velikem slogu vrača soul funk skupina KUT Gas. Tokrat jih bomo videli v spremenjeni zasedbi, a zato toliko bolj energične in dinamične. V soboto, 3. junija, po 22.uri na TV Slovenija 2 (Sobotna noč) bomo imeli priložnost začutiti pristen zvok soula, funka, ritem in bluesa in rocka s konca 70-ih. Z zasedbo, ki danes šteje enajst članov bomo podoživeli klasike James Browna, The Blues Brothers, Arethe Franklin, Ike & Tine Turner ter ostalih velikanov groove in soul zvoka, ki slišijo na imena Tower Of Power, Maceo Parker, Kool & The Gang, Earth, Wind and Fire in še nekaj drugih. KUT Gas so  lansko leto naredili uspešen povratek na odre in nedavno v studiu RSL v Novem Mestu posneli tudi živi nastop (na poslušanje na: www.kutgas.com), ob priložnosti pa je nastal tudi predstavitveni videospot za priredbo Tower of Power »You got to funkifize« iz leta 1972. Ples se lahko prične!


Zabavali vas bodo:
Zoran Zlatič-kitara,vokal
Mitja Kušelj-bobni
Petra Uršič-vokal
Marjeta Pogoršek Horzen-vokal
Silvija Jelen- vokal
Branko Žinko-tenor saksofon
Igor Požar- alt saksofon
Antonijo Geček- trobenta
Klemen Zupan- trobenta
Sebobass- bas
Peter Čepin- klaviature
Info o skupini: www.kutgas.comPiše se zgodovina:
Kut Gas je soul funk skupina, ki je nastala leta 1994 nekje med Brežicami in Krškim.
Pod vodstvom Rudija Strnada (danes Rudolf Gas) je z energičnimi nastopi na katerih je preigravala funk in soul glasbo kmalu postala opažena. Sploh je bila postava zanimiva zaradi velikega števila glasbenikov (13) in zvoka, ki ga do takrat v Sloveniji še ni bilo.
James Brown, The Blues Brothers, Aretha Franklin, Ike&Tina Turner in ostali velikani soula in funka so se zlivali skozi izjemno vokalno zasedbo te skupine, ki je poleg pevca štela še tri spremljevalne vokale, ki pa so skupini dajali še posebno prepoznavnost.
Leta 1996 skupina izda svoj dobro sprejet prvenec ‘Erotika’, ki je vseboval nekaj lastnih skladb in priredb, duet z Vladom Kreslinom….leta 1998 pa nastane še drugi studijski album skupine pod imenom ‘Fashion’…tu se skupina zacne
bolj odlocno pomikati proti modernem produkcijskem zvoku…
Leta 2000 skupina zaradi solo karijere pevca in dotedanjega vodje skupine Rudolfa Gasa, ki prevzame del imena skupine začasno preneha delovati, zato pa se 4 leta kasneje tisti fantje in dekleta, ki jim je skupno muziciranje in druženje še nekaj pomenilo spet zberejo in z nekaj svežimi močmi se Kut Gas spet zavihti na oder.
V iskanju novega odrskega zvoka se skupina obrne svojim koreninam- funku, soulu in glasbi sedemdesetih. Pri sestavlanju repertoarja se tokrat drzno lotijo preigravanja imen kot so Tower of Power, Maceo Parker, Kool&the Gang, Earth, Wind and Fire…in se mnogih drugih. Skupina je spet nasla svoj zvok in groove, kar so v preteklem letu na slovenskih odrih kar nekajkrat dokazali…..


PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.