Fortissimo na Kersnikovi

DjFormat01

DJ Format @ K4 / Ljubljana
08.12.2006

V Štirki se je kar nadaljevalo v stilu mineštre – vse skupaj v en lonec pa paše vsakomur nekaj! Osnovni sestavini, gostujočemu »miks-majstru« DJ Format-u se je dodala zraven cela armada začimb; budimpeški »groover« DJ Suhaid ter domači Borka in Bakto na glavnem odru in na stranskem K’Pow, Oli Dobolli ter D-EZ, medtem ko je za video output skrbel Ozo.

Večer je izpadel kot eden boljših… Na malem flooru je bilo poskrbljeno za klasik hiphop večer – od Naughty By Nature, Onyx, Rakima… Standardno poplesavanje in kimanje z glavo, ki je bilo očitno določenim (vključno z mano) bolj všeč kot »funkyfresh« oder z glavno atrakcijo. Format je namreč eden tistih, katerih glasba ni ravno moderen hiphop. Njegov stil sloni na rap glasbi iz pretežno osemdesetih let in pa na za vsaj desetletje ali dva starejšem jazzu in funku, kar da njegovim dj-setom dosti specifično obarvan zvok, kar je za nekatere že preveč mavrično. Kar je pa pohvalno – zbralo se je izredno lepo število ljudi – glavni oder je bil zapolnjen, medtem ko je stranski skrbel za ostanke, ki pač ali niso potegnili Formata ali pa niso prišli zaradi njega v klub. Kar je bistvo večera: migalo se je na vse, kar je bilo on grobo rečeno: sekalo je! Format je definitivno pokazal, zakaj velja za enega najboljših britanskih izvozov; domačini pokazali standardno odlične do prav dobre playliste, Oli je skoraj že naš, Suhaida pa sem nekako »pogrešal«. Sicer se mi zdi, da se o tem petku govori veliko manj kot o obisku DJ Ahmaada pred kratkim, nekako je izpadel pozabljeno in ni iztisnil veliko besed po njem. Mogoče zaradi preveč miganja. Kdo ve?!

Sklep večera: odlično organizirana stvarca, ki je ponudila vse za vsakogar, ki se je tam našel, kar je enostavno nepogrešljivo ob naši izbirčni, razvajeni publiki! Štirka rock on!

tekst: Erik Božič
foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.