APERION – koncert in premierno predvajanje videospota v petek 23.2.

APERION - koncert in premierno predvajanje videospota v petek 23.2.

APERION – koncert in premierno predvajanje videospota v petek 23.2.

‘Vseslovenska’ zasedba mladih glasbenih ustvarjalcev, ki od leta 2002 deluje pod imenom Aperion, pripravlja prvo uradno predstavitev svojega materiala. Premierno predvajanje videospota s promocijskim koncertom se bo zgodilo v petek, 23.2.2007, ob 21.00 v (za to priložnost posebej prirejenem) Rollbaru – karting center BTC.

 

 

Aperion sestavlja sedem članov, in sicer: Zala Hodnik (vokal), Tina Anderlič (flavta), Samo Dervišić (violončelo), Martin Bezjak (viola), Črt Birsa (kitara), Dani Telebar (bas kitara), Nejc Kolar (bobni), ter gostujoči član Jitendra (didgiredoo).

Skupina, ki je bila prvotno ustanovljena z namenom eksperimentiranja in iskanja novih smernic ter razsežnosti v glasbi, tako združuje člane, ki so večinoma glasbeno izobraženi (glasbena šola, glasbena gimnazija, akademija za glasbo). Z željo po ustvarjanju in izvajanju ne samo klasične glasbe so formirali skupino, ki glasbo s klasičnimi inštrumenti izvaja na svojevrsten način.  Rock z ornamenti iz različnih glasbenih zvrsti bi najlažje opisali zvrst, če bi se morali opredeliti. Aperion torej ponuja drugačno a kakovostno glasbo, s katero dokazujejo raznolikost interpretacije in uporabe inštrumentov v različnih zvrsteh glasbe.

Lani novembra je skupina v dvorcu Novo Celje posnela material za svoj prvi videospot za pesem Ü. Le-ta  napoveduje stil plošče, za katero upajo, da bo izšla v bližnji prihodnosti. Snemanje, ki se je zavleklo do jutranjih ur, je bilo zaradi utrujenosti in  izjemnega mrazu precej naporno. Močna volja in profesionalnost kreativne ekipe Majestic 5, je iz članov benda iztisnila vse do zadnjega atoma energije in posnela potreben material za novi videospot.

Skupina Aperion vas torej v petek, 23.2. 2007,  od 21.00 – 1.30 vabi v Rollbar. Večer bo otvoril Jitendra s svojim polurnim solo koncertom na didgiredoo-ju, sledil bo prikaz dogodkov iz zakulisja snemanja, nato premiera videospota in na koncu še koncert skupine Aperion.

Vstopnine ni!

Več o skupini Aperion na www.aperion.org

PR

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.