Limited rock ‘n’ roll – Partibrejkers

2007_04_26_01_partibrejkers

Cvetličarna Mediapark, Ljubljana
26. 4. 2007
Vstopnina: 18€
Partibrejkers so edicija limited ponudbe iz aprilskega menuja Mediaparka in predzadnji izmed velikih treh balkanskihrokerskih bluzerjev, ki so bili oziroma bodo v Sloveniji tega meseca – Psihomodo pop so bili tu pred 14 dnevi, v soboto pa prihajajo v goste ponovno oživljeni vinkovčani Majke z Goranom Baretom v prvem planu. S slednjim, takrat še v družbi s Plaćenici, in Res Nullius so pred debelim letom mislim da godli Partibrejkers na enakem mestu.
Tokrat so bili na odru sami. Dober uro in pol trajajoč program bi lahko razdelili na dva dela. Kakih deset pesmi obsegajoč prvi del so zaznamovale slabe nastavitve zvoka in kitara nikakor ni zvenela tako, kot bi bilo treba (pa ne samo kitara). Posledično je bil nastop prikrajšan za dobršno mero energičnosti in surovosti. To je bilo jasno tudi Canetu in druščini, ki je bila s situacijo vidno nezadovljna. Stvari so se izboljšale šele ob Puti, ki je prva izzvenela približno tako, kot je treba, kar je publika nagradila s prvim bučnejšim aplavzom. Mesećeva kći je imela že vokalno podporo publike, Hipnotisana gomila pa je pripomogla k aktivnejšemu telesnemu delovanju. Kreni prema meni in Hoću da znam sta bili eni izmed vrhuncev pred sprehodom v iztek (Hodać). Po že skoraj dolgotrajnih pozivih po vrnitvi na oder in rajcanju publike z lučmi so nastopajoči ponovno zavzeli oder. Četverico pesmi so zaključili s Kako je teško bez tebe.
Tokrat precej napolnjen Mediapark sem zapustil z mešanimi občutki. Zaradi tonskih nastavitev precej medel in votel prvi del koncerta je pustil grenak priokus kljub bistveno boljšem (kljub neprijetnim vmesnim “piskom”) drugem delu, v katerem je bilo tako med publiko kot tudi med nastopajočimi (komuniciranje, več doživetosti) več življenja. Tudi neuigranost basista (neodločnost pri petju – včasih se je zdelo, da ni vedel, kdaj naj poje in kdaj ne) sta Anton in Zoran, kot preverjena nastopača, uspela vsaj delno prikriti.
Foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki: