Meleeh, With Engine Heart ter Human Host Body na Metelkovi

Meleeh

Meleeh

Meleeh, With Engine Heart, Human Host Body
Ljubljana / AKC Metelkova Mesto / Menza pri koritu
četrtek, 26. april 2007
Vstopnina: 5 €

V četrtek se je v Menzi pri koritu na Metelkovi odvil screamo koncert. Nastopili naj bi trije bendi, ki preigravajo mešanico screama in hardcora. Koncert naj bi se pričel ob deseti uri zvečer, vendar so si organizatorji očitno premislili in tako je na vhodu pisalo, da bo prvi band nastopil ob 22.40 uri. Začuda vseh se je potem vse skupaj začelo že ob pol enajsti uri.
 
Prvi so na oder stopili With Engine Heart, ki so bili v zadnjem času zelo zaposleni z koncentriranjem po celi Sloveniji, sedaj pa imajo najavljenih tudi več datumov po drugih državah. With Engine Heart so zelo mlad band, ki igra odličen screamo/hardcore. Po glasbenem stilu me še najbolj spominjajo na skupino Circle Takes The Square. Kot zanimivost naj povem, da si band deli basista z že uveljavjeno metalcore zasedbo Killing Option. Z nastopom so me pozitivno presenetili, saj so imeli veliko več energije kot prejšnič na nastopu v klubu Channel Zero, kjer sem jih imel možnost videti nazadnje. Igrali so le slabe pol ure, vendar so občinstvo dodobra ogreli za naslednjo predskupino.
Po kratkem oglaševanju inštrumentov so začeli Human Host Body, ki prihajajo iz Kopra. Za ta band sem slišal prvič, tako da od nastopa nisem pričakoval veliko. S svojim nastopom so dokazali, da imajo velik potencial ter da se bo v prihodnje o tem bandu še veliko govorilo. Med njihovim nastopom se je publika že kar dobro ogrela. Občinstvo je uživalo, veliko je bilo stage-divinga, tudi iz strani banda ko je pevec nekajkrat nepričakovano skočil med nepripravlje obiskovalce koncerta. Ni pa manjkal tudi circle pit, ko so tisti najbolj “zagreti” začeli teči v krogu. Na zečetku je band začel s tipičnimi screamo komadi. Po parih pesmih pa popolno presenečenje! Skupina čisto spremeni glasbeni stil in v zraku so se pojavili težki black in death metal ritmi, ki jih dopolnjuje brutalen growl in na trenutke scream. Zelo zanimiv band, ki ima v nekaterih komadih upeljane celo počasne sludge dele.
Približno ob polnoči so oder zavzele “zvezde večera”. To so bili Meleeh – screamo band, ki prihaja iz Švedske. Skupina je nastopala v Sloveniji že drugič, saj je v sklopu turneje lansko leto že nastopila v Kopru in Murski Soboti. Takoj, ko so začeli igrati sem bil popolnoma navdušen. Zvok benda je bil res odličen. Vsekakor vredno čakanja! Najbolj sem bil navdušen nad karizmatičnim pevcem, ki je res imenitno interpretiral svoj band. Vokali so bili čisti in tudi pri tistih vreščečih delih smo resnično uživali. Skupina je do zdaj izdala le en album, ki se imenuje Another low, a new hollow. Večino pesmi smo imeli priložnost slišati v živo. Tistim, ki pa jim je bila skupina resnično všeč so lahko tudi kupili prej omenjen album za samo 6 €. Odigrali so tudi publiki najbolj poznane pesmi kot sta Sonogram in Godspeed. Band je tudi predstavil vrsto pesmi iz prihajajočega drugega albuma, ki bo izšel jeseni pri založbi Blackstarfoundation. Meleeh so uprizorili definitvno eden najbolših živih nastopov kar sem jih kdaj videl. Na koncu pa je bilo žal videti veliko razočaranih obrazov, saj je skupina zaključila že zelo zgodaj.
 
Gašper Gregorin

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.