Mike Browning – Inner Workings

Mike Browning - Inner Workings

Mike Browning – Inner Workings

Pozor, pozor! Nadnaravne sile na delu! Na božič leta 2005 je Mike Browning (Morbid Angel, Nocturnus, Incubus, After Death in Acheron) kanaliziral sile iz druge dimenzije. Po ukazu glasov je priključil dve klaviaturi in se predal muziciranju. Rezultat tega neposrednega kanaliziranja je album Inner Workings, ki ga je Browning nespremenjenega in brez naknadnih obdelav izdal pri založbi Pharmafabrik. Gre za elektronsko generirano glasbo, za tok zvoka, ki se brez oprijemljivih sidrišč razgrinja pred poslušalca.
Prvi komad z naslovom Inner Workings se sprehaja nekje med našo in tujo dimenzijo, v vzporednih svetovih, v večni temi Hada, kjer se ujete duše prepuščajo valovanju vode ter večni blodnji v onostranstvu, medtem ko v ozadju brni večni motor življenja. The Edge of the Universe prvih nekaj sekund zveni kot izgubljen posnetek z albuma Apollo od Brian Ena, a že čez dobro minuto izgubi harmoničnost in ekspanzivnost tega angleškega mojstra, ne zapusti naše galaksije in se počasi, počasi drobi, izgublja svojo energijo in umira kot kakšno prastaro nebesno telo. The Weeping of the Angels riše podobe gorečega konca sveta, zadnje vojne za vesolje med galaktičnimi bogovi (mogoče celo takimi, kot so na naslovnici), kjer je človek med ruševinami starega sveta le še nemočen in resigniran opazovalec. Če je The Weeping of the Angels konec sveta, je zadnji komad The Swirling Abyss ponovno, dramatično rojstvo, prva ura sveta, izbruh prastare energije, ki začne po vesolju risati svoje prve podobe.
Inner Workings je zanimiv elektronski album s paranormalno dimenzijo, ki lahko služi kot sredstvo za poslušalčevo potapljanje v tuje svetove in dimenzije, v hladno in prazno vesolje, kjer na človeka čaka nešteto novih, še nikoli videnih stvari.

Povezani članki:

Značke: