Strung Out ponovno v Ljubljani

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STRUNG OUT, STRAIGHTAWAY

Ljubljana / Orto Bar
sobota, 26. april 2008 ob 21h
RAZPRODANO!
Strung Out ponovno v Ljubljani
Kalifornijski Strung Out so nas po nekaj mesecih ponovno obiskali v Sloveniji in tudi tokrat poskrbeli za odlično vzdušje – za spremembo v sklopu Ortofesta v Orto Baru. Vendar tudi tokrat niso bili sami. Vlogo predskupine so prevzeli francoski punk rockerji Straightaway. Skupina bi sicer morala nastopiti že lanskega julija pravtako s Strung Out v Gali Hali, vendar jim je bolezen preprečila nastop v skupini. Po odličnem odzivu lani in ponovnem povabilu so ljubljanske odre ponovno zavzeli Strung Out, tokrat v sklopu njihovega evropskega dela turneje.
Vsa pozornost je bila tokrat namenjena v večjem delu samo glavnim akterjem sobotnega punk rock žura, čeprav so se francoski fantje skupineStraightaway potrudili na vse načine, da bi vzbudili in pritegnili dovolj pozornosti. Skopo zbrana množica v Ortu pa jih je kljub temu podprla in se pozibavala ob pop punk rock ritmih. V njihovem dokaj kratkem repertoarju so nam predstavili predvsem potencialne hite iz njihovega lanskoletnega prvenca Democracy Of Spreading Poverty. Mogoče malce dolgočasen nastop, ali pa je bilo le že vse neštetokrat slišano in videno.
Ekipa iz Simi Valleya v Kaliforniji pa je poskrbela tudi tokrat za pravo savno in odličen nastop in tako prav z ljubljanskim koncertom dala piko na i evropski turneji, na kateri so meddrugim nastopili tudi z Terror, Ignite, Death Before Dishonor, Burn the 8 Track itd. Zadnje tri skupine pa nas bodo ogrevale že dokaj kmalu ponovno v Ljubljani! Za spremembo se na tovrstnih koncertih nismo „gužvali“, čeprav je marsikdo tudi tokrat za spomin ujel kakšen nepotreben udarec, modrico itd. Jason Cruz in ostali fantje Strung out so nam tokrat postregli s precej skopim repertoarjem, čeprav so še vedno le tega razpotegnili s skoraj preko celotne njihove diskografije. Tako so nas za sam uvod popeljali v leto 1998 s komadom Too Close To See (album Twisted By Design) ter komadom Blackhawks Over Los Angeles istoimenskega albuma izdanega v lanskem letu pri Fat Wreck Chords. Pravtako niso pozabili na meni osebno najljubši album Exile In Oblivion ter največjimi hiti kot so No Voice Of Mine, Analog itd. Punk rock popestren s progresivnimi linijami je kar izpuhtel v dobri uri trajajočem nastopu. Nebi sicer mogla reči, da je bil koncert nadpovprečen Strung Out koncert, saj se je fantom dobro videlo, da so že precej utrujeni od celotne turneje. Vrhunec samega koncerta pa sta bi zagotovo že malce starejša komada in sicer Letter Home ter singalongovski Velvet Alley. Občinstvo pa je kljub vidno utrujeni skupini na koncu le izprosilo dokaj kratek bis, ki je vseboval meddrugim prvi singel zadnjega albuma Calling ter Got The Time skupine Anthrax.
Strung Out so bili s koncertom kot so sami dejali očitno zadovoljni, občinstvo pa tudi. Zahvala gre meddrugim Dirty Skunks ekipi, ki je ponovno poskrbela za res dober koncert, četudi tokrat v sklopu Ortofesta in ne samostojno.
Monika Klinar
Foto: Žiga Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.