The Toasters are back in town

toasters (01)

Ljubljana / AKC Metelkova Mesto / Menza pri koritu
22.5.2008 ob 22h
Vstopnina: 13 / 15 €
 
Ta četrtek je na Metelkovi kar margolelo ljudi, saj si pred vsakim klubom naletel na gručo mladih, čakajočih na svoj glasbeni dogodek, ki jih na ta dan resnično ni manjkalo. Odpravljala sem se proti Menzi pri koritu, kjer se je pripravljal ska spektakel, saj so se v naših krajih zopet ustavili stari mački The Toasters. Tokrat so na svojo letošnjo turnejo povabili še češki bend pod imenom Fast Food Orkestra.
 
V ne preveč polni dvorani Menze, za kar je verjetno bil razlog tudi rahlo visoka vstopnina, so pričeli s koncertom že ob pol enajstih. Devetčlanska zasedba Fast Food Orkestra je kar hitro razgrela obiskovalce s svojim energičnim nastopom. Dokazali so, da je jedro ska glasbe dinamika in spretno preigravanje inštrumentov. Njihove pesmi so bile v večini v angleškem jeziku, v katerih smo zasledili tudi reggae in malce hip-hop vložkov.
 
Po kratkem predahu so na oder stopili The Toasters. Bend, ki koncertira že trideset let, še vedno potrjuje, da so mojstri ska ritma. V njihovi glasbi se sliši tisti stari dobri ska, ki so ga preigravali v 70ih. Potrdili so, da bistvo ska glasbe ni samo hiter ritem, ampak predvsem mojstrsko obvladovanje glasbil. Bili smo priča odličnim solažam kitare izpod prstov še edinega iz stare garde Toastersov, pevca in kitarista Bucketa. Na žalost je imel ta večer probleme z glasom, kljub temu dal vse od sebe, a vendar je bil zaradi tega koncert nekoliko krajši in glasbeniki so po slabi uri že zapustili oder z zagotovilom, da se še vrnejo. Torej Tostersi do naslednjič…
 
Besedilo: Mateja Maver
Foto: Tjaša Janovljak
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.