PRIREDBA EXPERIENCE – glasbeno-morsko doživetje

PRIREDBA EXPERIENCE – glasbeno-morsko doživetje

PRIREDBA EXPERIENCE – glasbeno-morsko doživetje

festival Priredba Experience, Preluk, Hrvaška
26. – 29. junij 2008
vstopnina: 150 – 200 kun
obiskovalci: malo

Festival Priredba Experince je bil premierno organiziran lani, ko je z velikim imenom d’n’b scene, DJ-em avstralske skupine Pendulum, privabil množico obiskovalcev. V pričakovanju ponovitve smo se nanj ponovno odpravili letos.

Festival je lociran v majhnem kraju med Reko in Opatijo, v neposredni bližini morja. Gostom z dvodnevno vstopnico omogoča brezplačno kampiranje v senci borovcev, ki ga je letos izkoristilo kakih 100 obiskovalcev. Nasploh je kamp pomemben del koncepta festivala, saj je čez dan z delavnicami, kot so BMX-anje, plezanje in joga, središče dogajanja. Proti večeru se to prenese pred glavni oder, na katerem so med drugimi letos nastopili DJ Food & DK, Streetlife DJs in Panacea prvi, elektronsko obarvani dan, ter Rambo Amadeus, Ivan Hrvatska in Mugison drugi, z rockom prežeti večer.

Letos Priredbinega line-up-a ni krasilo zvezdniško ime, ki bi na festival privabilo množice obiskovalcev, tako da je bil obisk relativno skromen. Nekatere je to motilo (verjamem, da med njimi najbolj organizatorje, ki so se resnično potrudili – naj jim čestitamo za odličen zvok, osvetlitev okolice odra in ureditev kampa, medtem ko je bila predplačniška kartica morda malce manj posrečena novost), drugi so v nehektičnem in umirjenem ozračju uživali in počivali. Prvi večer so tako »party animals« festival zapustili manj potešeni, kot bi si želeli, pa čeprav so rajali do belega dne. Osebno me je najbolj navdušil prime-time dvojec DJ Food & DK, ki je ponudil čudovit odmik od »klasičnega« d’n’b-ja, a je po dobri uri žal presedlal nazaj na tisočkrat slišane d’n’b klasike in tako zdramil prve vrste. Drugi večer pa bi lahko za malce odštekani vrhunec označili nastop artista po imenu Ivan Hrvatska, nekakšnega hrvaškega Borata, za tistega bolj resnega pa koncert »svjetskega mega cara« Ramba Amadeusa z Mutant Dance Quartetom. Poznejših nastopov, ki so se zaradi dolgeeee policijske kontrole pošteno zamaknili, žal nismo več dočakali budni.

Več o Priredbi na http://www.priredba.net/flash/.

Tina H. Zakonjšek

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.