Noč, ko je umrla Ambasada Gavioli

Noč, ko je umrla Ambasada Gavioli

Noč, ko je umrla Ambasada Gavioli

David Guetta, Ambasada Gavioli/Izola,

01.11.2008, vstopnina: 29 EUR v predprodaji, 33 EUR na dan dogodka, vzdušje: katasrofa…milo rečeno…

Tokrat smo pričakovali, da bo party res uspel. Vsi smo vedeli, da bo gneča, saj so bile vstopnice v predprodaji razprodane, zato smo se na pot opravili prej, kot sicer, z vstopnicami v žepu, seveda. Organizator je na javnem forumu zagotovil, da bo omejitev števila vstopnic (http://www.drogart.org/forum/index.php?showtopic=934880&st=80 ), da se slučajno ne ponovi fijasko, ki se je zgodil na partiju z Morillom, ko je morala posredovati policija in je bil party predčasno zaključen. Skratka imeli smo res dober občutek. Pa smo se zmotili…zelo…

Na obalo smo prispeli prej, kot ponavadi in nekaj čez polnoč naleteli na popoln kaos pred vstopom na parkirišče. Vsi vhodi so bili zaprti. Ogromno policije, varnostnikov, ki so se prerivali z množico čakajočih in jeznih  ter zmedenih obiskovalcev. Zanimivo, večina od teh obiskovalcev je imela vstopnice, prav tako kot mi. Nihče nam ni znal pojasniti kaj se sploh dogaja. Nek policist je uspel povedati, da je zabave konec(čeprav se še niti ni prav začela) in da naj gremo domov. Domov??? Da bi 500km v obe smeri naredili zaman in celo plačali skoraj 30 EUR vstopnine? Potolčeni od prerivanja, zaletavanja v ograje in nasilja varrnostnikov, smo se besni res podali proti avtu, ko smo kot po čudežu nekako uspeli priti skozi stranski vhod in nato v klub. Vsa ta odisejada je trajala debelo uro. Če je verjeti govoricam, skoraj 1000 obiskovalcev, ki so sicer imeli vstopnice, ni imelo te sreče in so enostavno ostali pred vrati ali pa jim je uspelo priti na prizorišče okoli 4. ure zjutraj.

Seveda je bila Ambasada nabito polna. Niti drznila si nisem obiskati toalete, ker bi to vzelo naslednjo uro časa. V bistvu je po katastrofi pred vhodom vse skupaj izgubilo svoj čar. Guetta je odvrtel manj komercialno, kot smo vajeni, ampak še vedno ima težave s prehodi, ki so bili mestoma zelo nenavadni. Slišali smo ga drugič in najbrž tudi zadnjič. Moramo pa priznati, da bi zelo težko popravil splošni vtis, ki je bil zaradi porazne organizacije, izjemno negativen.

Vstopnice bi naj začeli prodajati ob 22h in po pričevanjih je bila že ob 21:30 nepopisna gneča, ki se je nevarno stopnjevala vse do dejanskega začetka predprodaje ob 23. uri. Kmalu za tem pa je že morala posredovati policija, saj je zavladal popoln kaos( http://24ur.com/novice/crna-kronika/policiste-poklicali-pred-diskoteko.html ).

Kar se nas tiče smo se od Ambasade najbrž poslovili in to na dan mrtvih-kako ironično. Od najlepšega in najboljšega kluba v Sloveniji je ostalo bore malo. Predvsem zaradi ignorantskega odnosa organizatorjev, ki neprestano ponavljajo svoje napake. Očitno se splača prodati veliko več vstopnic, saj tudi po poplačilu morebitnih glob, ostane dovolj dobička. Ekonomska računica štima, raja pa je itak neumna in se z njo ni treba ukvarjati. Resnično smo se veselili naslednjega dogodka v Ambasadi, ko gostuje Roger Sanchez, ki pa ga bomo raje šli poslušat na Dunaj…

Tekst: Barbara P.

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.