New Wave Syria – Hello, Yes

New Wave Syria - Hello, Yes

New Wave Syria – Hello, Yes

2009, Cheap Tunes Records

Se posipamo s pepelom in priznamo – s to recenzijo grdo grdo zamujamo – ampak v isti sapi izpostavljamo, da si album še vedno radi vrtimo; bodi nam vsaj to v opravičilo. Zaradi počasnosti nam sedaj tega domačega dueta ni potrebno posebej predstavljati, takoj na začetku pa naj tudi izpostavimo, da tulimo v isti rog s tistimi, ki menijo, da sta New Wave Syria z Hello, Yes ustvarila enega izmed najvidnejših domačih prvencev leta gospodovega 2009. Trenutno ga harata s karavano Klubskega maratona – toplo priporočamo.

Hello, Yes je s slabimi 30 minutami bolj EP kot pravi album, odlikuje pa ga izredna konsistentnost skladb – mogoče izstopa (skrita) ambientalno-ezoterična Horror čisto na koncu. Drugače pa bi ostalo šesterico verjetno kar najbolje označila beseda atmosferskost, ritem mašine pa vas nevsiljivo vabijo na potovanje po vesolju New Wave Syria. Simpatičen elektro-pop od vsega začetka, ko vas pogumno nagovori In Motion, ni sramežljiv. Random Logic ter Let It Out sta že agresivnejši, vesoljskim zvokom pa se pridruži tudi skozi efekte speljan vokal. Vsota je ušesom zelo prijeten zvok, napajan iz post-rocka, ambientalne elektronike, trip-hopa in še česa.

New Wave Syria sta seveda zelo prijetna poživitev domače glasbene scene. Trenutno še trdno zabetonirana v DIY logiko skupaj s kameradi iz Cheap Tunes Records gradita dobro ime tega labela. Prihodnost bo bržkone svetla.
Eden izmed favoritov za domači prvenec leta.

Matjaž Jaušovec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.