Demolition Group ogreli kranjski Bazen

God Scard

God Scard

Kranj / AKD Izbruh
6. 11. 2009
Vstopnina: 10 €
Demolition Group so letošnjo promocijsko turnejo, na kateri predstavljajo material, ki se bo ob priliki pretočil v nov album, začeli z namenoma uradno nenapovedanim koncertom v Menzi na Metelkovi, kjer je bil odziv fantastičen – nabito polno prizorišče in na koncu zelo zadovoljna publika. Pred koncertom v Kranju so bila moja pričakovanja tako podobno visoka, vendar …
Pojdimo po vrsti. Koncert naj bi se začel ob deseti uri, a nekaj čez deseto je kranjski stari bazen še bolj ali manj sameval. Okrog njega je bilo parkiranih do deset avtomobilov in organizator je nekoliko klavrno postopal na vhodu. Majhen obisk je bil najbrž deloma tudi posledica neprimerne ali bolje rečeno neobstoječe promocije dogodka, saj niti po Kranju niti bližnjih mestih ni bilo zaslediti plakatnih napovedi, spletna stran AKD Izbruha pa očitno že nekaj mesecev ni doživela obiska administratorja.
Predskupina: God Scard. Nedvomno zanimiva, a najbrž tudi napačna izbira. Lepo, da se podpira lokalna gorenjska scena, a najbrž le-ta premore tudi kakšen band, ki bi bolj ustrezno uvedel publiko v koncertno vzdušje Demolitionov. God Scard že nekaj časa stagnirajo. Z izjemo enega novega komada s prihajajočega drugega albuma (v nedoločljivo odmaknjeni prihodnosti) koncerti iz leta v leto ostajajo isti. Gre bolj ali manj za princip odprte vaje, na katero je povabljenih nekaj kolegov. Koncert je sicer vedno odigran korektno, vendar je komunikacija omejena na interne fore članov banda in zlajnane napovedi komadov. Če bi si kateri od članov banda drznil dvajsetglavo občinstvo povabiti nekoliko bliže odra, morda celo ne bi izgledalo, kot da igrajo samo zase.
Kar ni uspelo predskupini, so morali storiti Demolition Group sami. Če publiki rečeš naj pride bližje, tudi, če zato, da bo bolj toplo, bo ubogala. Do konca prvega komada se je nakapljalo nekaj čez 50 ljudi, velika školjka bivšega bazena je izgledala nekoliko bolje, a še vedno precej prazno. To pa ni pokvarilo vzdušja. Spoštujem to, da se band maskimalno potrudi ne glede na to, da pogoji (temperaturni in kar se števila občinstva tiče) niso optimalni. Počasi dobivam občutek, da ta band ne zna razočarati. Njihov nastop je vedno prepričljiv, nepretenciozen in poln energije. Vedo, da so dobri. In ker je temu res tako, publika uživa.
Slišali smo vse, kar ljubitelj Demolitionov želi slišati in tudi blok novega materiala, ki ne odstopa od do sedaj slišanega. Kar je mišljeno v najboljšem možnem smislu, ker to pomeni dobro glasbo. Seveda ni manjkal niti Dež. Ne s Heleno, pač pa z neko deklico, ki je bila v tistem trenutku bolj pogumna kot glasbeno nadarjena, a ni bilo prehudo. Za konec pa Japanci, seveda.
Kot je rekel Goran: »Se vidimo, ko bo naslednjič – 10.« Zmenjeno. Jaz pridem.
 
Tekst: Mojca Selak
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki: