Never Say Die Tour v Kinu Šiška

Never Say Die Tour v Kinu Šiška

Never Say Die Tour v Kinu Šiška

Ljubljana / Kino Šiška
13. 11. 2009
Na začaran petek, 13. se je v Ljubljani odvil mini fest imenovan Never Say Die, na katerem so bili bendi DESPISED ICON, ARCHITECTS, HORSE THE BAND, IWRESTLEDABEARONCE, AS BLOOD RUNS BLACK, THE GHOST INSIDE in pa OCEANO.
Publiko so super ogreli hardcore Američani The Gost Inside, ki so preigravali lanskoletni izdelek Fury And The Fallen Ones, seveda so nas dodobra tudi razdražili s par novimi skladbami z novega albuma, katerega pričakujemo še letošnje leto. V hitrih 30 minutah in super vzdušju in komuniciranjem s publiko so zaključili s komadom Faith or Forgivness, ki ga je publika najbolj pričakovala.
Po 15 minutnem premoru pa so za kanček slabše igranje nadaljevali tudi Američani Oceano, tokrat na način ameriškega death metala. Ne glede na njihovo starost (od 19 do 23) so fantje odigrali svoj set zelo profesionalno in zelo odraslo. Igrali so vse skladbe z njihovega prvenca Depths, ki je izšel letos. Čeprav je bil pevec na začetku rahlo zadržan, se je skozi koncert dodobra vključil v publiko in seveda ga je publika tudi super sprejela.
Po Oceano so nadaljevali Iwrestledbearonce, pri katerih pa se je občutno čutilo pomanjkanje vsega. Pevka se je preveč obračala na band in dajala vtis, da ji je mar le njihovo mnenje, na odziv publike se je požvižgala. Seveda se je videlo tudi pomanjkanje energije. Pred katastrofo so jo na srečo rešili ostali člani banda, ki so poskušali biti na vsak način dinamični, kar pa jim ni preveč uspevalo.
Tudi po Iwrestledbearonce je bilo nesrečno nadaljevanje z As Blood Runs Black, ki so tako kot njihovi predhodniki delovali preveč monotono in nedinamično, celo leseno. Edina svetla točka je bila zadnja skladba, pri kateri je pevec dvignil publiko z nekakšno »last mosh-pit« sceno, samo dokaj neuspešno.
Seveda pa se je nesreča začasno umirila pri Horse the Band, ki jih je bilo bolj kot poslušati zanimivo gledati. Pijansko obnašanje pevca in popivanje na odru je bilo prav komično, njihov nastop pa se je zaradi opitosti dokaj hitro končal.
Čas pa se počasi približeval za turnejske headlinerje, še prej pa so nastopili Architects. Upam si reči, da pa je bila njihova predstava najbolj katastrofalna od vseh bendov na turneji. Čeprav so imeli dobro ozvočenje in vse ostale pogohje, je dober nastop uničila rahla vzvišenost in ignoranca pevca, ki mu komunikacija nikakor ni šla iz ust. Tudi ostali člani benda so bili bolj ali manj zadržani in vzvišeni inn po dobesednih dolgih 40 minutah je bilo končno konec tega.
Seveda je pa končni band Despised Icon rešil celotno zadevo. Že s prvim pristopom so dali vedeti, da se bo nastop super odvil. Oba pevca sta skakala z enega konca na drugega, skoraj neverjetno. Skladbe so bile odigrane super, skoraj brez besed. Hitri bobni, dvojni vokal in še hitrejše kitare so celotno publiko podkurili do konca. Neverjetna predstava in še bolj neverjeten pristop. Skratka Despised Icon so dosegli, kar so hoteli.
Od koncerta sem pričakoval rahlo več. Čeprav je kombinacija vseh nastopajočih bendov super, bi nedvomno lahko kakšnega izpustili ali pa nadomestili s kakšnim boljšim.
P.S.: Zaradi kraje fotoaparata ne moremo objaviti fotografij!
 
 Tekst: Matevž Kovačič
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: