Wovenhand na Metelkovi

wovenhand

Ljubljana, Metelkova- Gala Hala
19. 11. 2009, vstopnina: 15 € z rezervacijo, 20 € na dan koncerta
V četrtek je enigmatični frontmen, tekstopisec in vizionar nekdanje skupine 16 Horsepower, David Eugene Edwards s svojo zasedbo Wovenhand obiskal metelkovsko Gala Halo.
 
Glasbo Wovenhand karakterizirajotemačna atmosfera, navdahnjena z mistično lepoto, religiozno obarvana besedila in Eugenov avtentičen vokal, ki je boljši kot kdajkoli prej. Wovenhand je Edwards ustanovil leta 2001 kot stranski projekt takrat že močno uveljavljene zasedbe 16 Horsepower, ki si je v tistem času vzela začasni počitek. Kmalu pa so Wovenhand postali Edwardsova glavna okupacija, izjemno produktiven glasbenik pa ključna osebnost neustavljivega country/folk/rock tria, ki pa postaja vse bolj prava skupina, saj se v zadnjem času tudi ostali člani vključujejo v pisanje pesmi. Wovenhand danes veljajo za eno najbolj avantgardnih in izvirnih alternativnih skupin na svetu.
Poleg zadnje udarnejše mojstrovine Ten Stones so Wovenhand predstavili tudi glasbo iz prihajajočega novega albuma The Threshing Floor. Pred in po koncertu pa je za pravo glasbeno atmosfero skrbel jahač plošč BIGor.
Zasedba:
David Eugene Edwards: vokal, banjo, kromatična harmonika in kitara
Pascal Humbert: bas
Ordy Garrison: bobni
 
PR
Foto: Živa Lovšin

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: