4ka pokala pod zvoki d’n’b-a

rdyo_k4

Klub K4, Ljubljana
5. 12. 2009
 
Preteklo soboto je 4ka pokala po šivih. Šivi so komaj da zdržali, pokalo pa je v znamenju RDYO DJs DRUM.N.BASS/JUNGLE KLASSICS, ki je zagotovo eden najboljših drum and bass eventov, ki so se zgodili letos v K4. Za mikrofonom velikega prizorišča je bil na obisku tudi Stamina MC, ki nas je v družbi Jamirka in Piera popeljal čez DnB top 10ko.
 
Kot že rečeno, veliki floor so zavzeli fantje RDYO DJs v zasedbi Jamirka in Piera s setom top 10ke, Massimo, Bugi, Kobilca in Koltek pa so držali napeto nit od dviga železne zavese do zgodnjih jutranjih ur, ko so nas domov priganjale predvsem težke noge.
 
Omeniti je seveda treba tudi gosta, Stamina MC, človeka mnogih talentov, ki z lahkoto združuje vloge vokalista, gostitelja in MCja. Da je glasbenik z neverjetno karizmo smo se prepričali tudi na njegovem nastopu v K4. Stamine ni treba posebej predstavljati, saj njegov mednarodni ugled že nekaj let govori sam zase. Je veteran drum and bass-a, ki na mikrofonu nastopa po celem svetu, od Brazilije, Avstralije, Nove Zelandije, Amerike in Japonske, vse do Velike Britanije in Evrope in to ob imenih, kot so Shy FX, DJ Marky, DJ Patife in DJ Fu & Jungle Drummer.
 
Mali floor je bil namenjen klasični RDYO DJs hiphop ekipi. V tru skul ritmih so nas vedno blizu šanka vrteli  Zeds, Fu in Kpow.
 
Celostno je žurka zagotovo uspela, kljub vročini, gneči in neizogibnemu potenju, ki so ob taki masovki sicer standard. Privrženci in ljubitelji drum and bass-a smo skozi težka 4kina vrata odšli vsekakor utrujeni in zadovoljni. Vsi tisti, ki pa jih kateri od prejšnjih eventov ni prepričal o kvaliteti DnB-ja na slovenski sceni upam, da so po tokratnem spremenili mnenje. Fantom vsa čast, bilo je noro.
 
Tekst: Miha Štih
Foto: Jackie D.
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.