Eskobars predskupina Plavemu orkestru

Eskobars predskupina Plavemu orkestru

Eskobars predskupina Plavemu orkestru

Eskobars so mlada in obetavna skupina, ki jo je leta 2008 ustanovil Jure Lesar, ko je k sodelovanju povabil izkušenega bobnarja in prijatelja Bogdana Sojiča ter basista Roka Druscovicha.

Zanimiva žanrska zmes, nagajiva in izvirna besedila ter karizma, ki jo premorejo člani zasedbe je na slovenski glasbeni sceni dokaj edinstvena. Jure je že od samega začetka delal predvsem na lastnih idejah in z izjemnim talentom ustvaril kar nekaj lastnih avtorskih skladb. Sprva so bila vsa besedila napisana v angleškem jeziku, kasneje pa jih je predelal v slovenščino ter ob tem ohranil vso igrivost, ki pritiče njihovi edinstveni glasbeni ustvarjalnosti.

Širšo slovensko javnost so nase opozorili v že v lanskem letu, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest. Ob številnih pohvalah ter vedno širšemu krogu oboževalcev so lani Eskobarsi stopili v stik s priznanim producentom Dejanom Radičevičem in pričeli se je ustvarjalni proces, ki bo v letošnjem letu obrodil prve sadove, saj bo založba Dallas Records izdala njihov prvenec.

Fantje so navdušili tudi skupino Plavi Orkestar, ki jim je zaupala vlogo njihove predskupine na obeh uvodnih koncertih njihove turneje v ljubljanski Hali Tivoli konec tega tedna. Ob tem odličnem začetnem koraku sedaj na radijske postaje Eskobars pošiljajo prvi, najavni single nastajajočega albuma z naslovom ”Sobotne noči”.

Povezani članki:

Značke: