Pust v Šiški

Carnaval

Carnaval

Pustni YuGo!, Kino Šiška
16. 02. 2010
 
Tokratni tematski večer ex yu kvalitetne muzike v Kino Šiški je bil pustno obarvan. V Katedrali so bile za ta večer napovedane tri skupine različnih zvrsti.
Pustno alter veselico je odprla ljubljanska stoner rock zasedba Carnaval, ki so ponudili v pokušino svoje težke kitare, ki so se pa vseeno na nek poseben način fino stapljale z nežnimi vokali. Dva od treh iz skupine sta bila celo našemljena in tudi s tem dodajala vtis k večeru. Fantje imajo pravo držo in odnos na odru, tako da se nam ni bati za alternativo v prihodnje pri nas. Carnaval bodo imeli še ogromno za povedati, škoda le, da niso imeli na voljo več časa na odru Šiške. Se že veselimo njihovega samostojnega koncerta, upam, da kmalu.
Po kratki pavzi se je na oder povzpela dekliška trojica Larve iz Rijeke, ki se več kot očitno spogledujejo z novovalovskimi skupinami iz osemdesetih. Sicer so bile zanimive za videti in slišati, pa vendar se zdi, da bi trojica prišla bolj do izraza v kakšnem manjšem intimnejšem prostoru. Temačen snyth pop nadgrajen z akustično kitaro je sicer zanimiv, pa vendarle je manjkalo tiste prave energije ter ogrevanja pred zvezdami večera, ki prav tako prihajajo iz rockerske Rijeke.
Legendarni LET3 so bili že tolikokrat na naših koncertnih odrih, da bi se povprečnemu poznavalcu zazdelo, da nimajo več svežine in nimajo ponuditi ničesar novega. Pa vendarle LET3 ohranjajo noro energijo in svežino, pa čeprav že tolikokrat videni in slišani. LET3 so koncert odprli z venčkom že ponarodelih skladb s ponovno izdanih prvih dveh albumov Two Dogs Fucking in El Desperado. Seveda niso manjkale njihove hecne oprave, s katerimi so izražali svoje zajebantstvo. Nadaljevali so s komadi z albumov Jedina ter Bombardiranje Srbije i Čačka. Eden od vrhuncev koncerta je bil nedvomno, ko so reški fantje zaigrali Profesorja Jakova. Zelo smešen solo moment basista Mrleta na odru, ki je zaigral in odpel njegove legendarne »kratke slatke« pesmi Ciklama, Srničica
Fantje so koncert rutinirano pripeljali do konca, zbrano poslušalstvo jim je sledilo pri vsakem komadu. Še kako aktualen komad Izgubljeni so peli vsi na odru in pred odrom in skupaj šteli s skupino do refrena »Izgubljeni, ima nas još…«. LET3 so skupina, ki rutinirano odigra svoj koncert in vedno dosežejo tisto nekaj več, zaradi česar je na njihovem koncertu vedno zelo pestro. Kaj pa je to nekaj več, je zelo težko opisati, to je potrebno doživeti v živo.
Tekst: Vladimir Petković
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: ,