Arcade Fire z domiselnim videospotom

Arcade Fire

Arcade Fire

O Arcade Fire se zadnje čase precej govori, verjetno zato, ker vedno zakuhajo kaj novega. Tokrat so moči združili z že tako mogočnim Googlom in režiserjem Chrisom Milkom. Lotili so se izdelave interaktivnega videa za skladbo We Used to Wait z zelo aktualnega albuma Suburbs. Če verjamete ali ne, video se dogaja kar … na ulici, kjer ste odrasli.

Stvar naj bi idealno delovala takole:

odpravite se na naslov thewildernessdowntown.com in na primerno mesto vtipkate domači naslov. Čudodelna špijonska naprava nato naključno izbere cel kup satelitskih posnetkov vaše ulice ter zgenerira video, ki vsebuje znane slike iz vaše domače okolice. Na koncu lahko z orodjem za risanje pustite tudi kartico s sporočilom in jo delite z ostalimi, ki so pridrsali na to stran.

Stvar sicer preverjeno ne deluje, če vtipkate ulico svojega domačega kraja v Sloveniji, ki ne šteje niti 2000 prebivalcev (čisto vsega tudi stric Google še vedno ne ve, in morda to sploh ni tako slabo), je pa zadeva vseeno slišati precej zabavna in domiselna. Arcade Fire sicer že čez dva dni (2. septembra) nastopajo v Bologni, kjer jih bomo lovili tudi slovenski poslušalci.

Povezani članki:

Značke: