Vesna Zornik predstavlja Libertango

Vesna Zornik predstavlja Libertango

Vesna Zornik predstavlja Libertango

Vesna Zornik predstavlja “Libertango”, drugi single s svojega samostojnega prvenca “TangoApasionada”, ki ga je letos izdala pri založbi Celinka. TangoApasionada je zbirka desetih priredb znanih skladb argentinskega tanga med katerimi je tudi novi single, ki je predelava skladbe I’ve Seen That Face Before (Libertango), s katero je Grace Jones leta 1981 doživela velik uspeh na svetovni glasbeni sceni. Libertango je sicer avtorsko delo skladatelja Astorja Piazzolle iz leta 1974, Grace Jones ga je kasneje opremila s tako značilnim aranžmajem in z besedilom, ki opisuje mračno plat nočnega življenja v Parizu. Vesna je skupaj z Aldom Ivančičem in svojo skupino izvrstnih glasbenikov ponovno pričarala to posebno, mistično ozračje, in ga dopolnila s svojo izzivalno energijo in skoraj hipnotičnim vokalom.

“Ta aranžma je bil eden največjih izzivov na plošči, kajti Libertango je skladba, s katero se sooči skoraj vsaka zasedba, ki se ukvarja s tango repertoarjem. Na naših koncertih v zadnjih mesecih je Libertango postal favorit tako benda, kot publike.”

Libertango sledi singlu “Cada dia”, s katerim je Vesna v začetku maja prvič predstavila svoj novi glasbeni projekt. S svojo mamljivo melodijo, obarvano z melanholijo in hrepenenjem je ta skladba v kratkem času povsem osvojila slovensko publiko. Album TangoApasionada pa je že ves čas od izida med najbolj prodajanimi albumi v Sloveniji in odslej na voljo tudi na Petrovolih bencinskih črpalkah.

Povezani članki:

Značke: