Eskobars predstavljajo svoj album

Eskobars predstavljajo svoj album

Eskobars predstavljajo svoj album

Za mlado primorsko zasedbo Eskobars so letošnji jesenski dnevi najbolj naporni. Po izidu prvenca ‘Eskobars’, dveh uspešnih, dobro obiskanih in odmevnih promocijah na Obali in v Ljubljani jih že težko pričakujejo koncertni odri po Sloveniji. V teh dneh skupino čaka kar nekaj koncertov – v Kopru, Piranu, Celju in Mariboru.

Vsi prisotni na obeh promocijah so koncert Eskobarsov zapustili prijetno presenečeni, saj so žanrska zmes, nagajiva in izvirna besedila ter karizma, ki jo premorejo člani zasedbe Eskobars na slovenski glasbeni sceni dokaj edinstvena. Njihov odrski nastop je bil in je poln energije ter mladostniškega zagona in navdiha, kar lahko na lastna ušesa in oči preverite na enem od prihajajočih koncertov. Trojica v sestavi Jure Lesar, Bogdan Sojič in Rok Druscovich se na koncertih prelevi v kvartet, saj se jim na odru pridruži tudi kitarist Teo Colori.

Prihajajoči koncerti:
· Celje, MC Celje, 8.10.2010 ob 21:00 (+ Stand Out, Cabbage)
· Koper, Snack bar, 9.10.2010 ob 21:00
· Maribor, Štuk, 10.12.2010 ob 21:00 (+ The Toronto Drug Bust)

Eskobars si bodo oder Mladinskega centra v Celju delili z lokalnima skupinama Stand out in Cabbage, v Mariboru pa bodo nastopili skupaj s skupino The Toronto Drug Bust.

Primorsko zasedbo ESKOBARS že od leta 2008 sestavljajo pevec in kitarist Jure Lesar, bobnar Bogdan Sojič in basist Rok Druscovich. Širšo slovensko javnost so nase opozorili že v lanskem letu, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest in nastopili na istem odru z zasedbo THE KILLERS, kot predskupina pa so nastopili na obeh koncertih PLAVEGA ORKESTRA v ljubljanski Hali Tivoli, videli pa ste jih lahko tudi na letošnjem MARS festivalu, kjer so si delili oder s SKUNK ANANSIE, URBAN&4 ter DAN D. Eskobars so pred kratkim izdali svoj prvi album, poimenovan enostavno ‘Eskobars’ na katerem so tudi že znane skladbe ‘Girls from Klagenfurt’, ‘Cosmo Blues’, ‘Sobotne noči’ in druge. Eskobars so na svojo stran nemudoma pridobili javnost, glasbene kritike ter priznane slovenske glasbene ustvarjalce in poustvarjalce med drugim Dejana Radičevića, ki je poskrbel za produkcijo njihovega prvenca ter Neisho, ki je spisala godalne aranžmaje za nekatere od skladb na prvencu.

Več o skupini Eskobars: http://www.eskobars.com

Povezani članki:

Značke: