The Tide z revolucijo izdajanja plošč

Foto: Aljoša Korenčan

Foto: Aljoša Korenčan

Novi album Kings Of The Hill predstavlja The Tide kot samostojno in samozavestno skupino, ki se ne pusti podleči trenutnim trendom ampak sledi svoji lastni zgodbi. Zakaj torej Kralji? Ker dejansko delajo to kar hočejo, ker verjamejo in zaupajo samemu sebi in ker niso postali le del kvot glasbene industrije. Za njimi stoji tudi inovativna ekipa, ki z unikatnim pristopom in drznostjo razbija premice povprečnosti.

The Tide izdali neskončno število unikatnih albumov
Skupina The Tide je z novim albumom Kings of the hill, namreč izdala neskončno število unikatnih albumov! Na njihovi spletni strani http://www.thetide.si/ si lahko vsak brezplačno oblikuje svoj unikatni ovitek novega albuma in ga pri tem tudi deli z ostalim svetom oziroma objavi npr. na Facebooku. Če boste hoteli prejeti album, katerega ste sami oblikovali, ga boste lahko naročili preko njihove spletne trgovine in po pošti dobili popolnoma originalni t.i. »digi pack« ovitek z vašim osebnim dizajnom in priloženo zgoščenko. Preko spleta lahko poleg albuma naročite tudi po vaše oblikovani poster, majico, broške, itd.

Tako kot njegova predhodnika Love & Trust (2006) in »Izštekani« Live & Clean (2008), lahko tudi novi album Kings of the hill, preko njihove spletne strani, ponovno popolnoma brezplačno prenesete in naložite na svoj osebni računalnik!

Idejni vodja projekta je studio Pop-up (www.pop-up.si); spletne aplikacije Hardcode in Davor Bauk so poskrbeli, da je oblikovanje enostavno, hitro in zabavno.

PREMIERNI KONCERT: The Tide bodo svoj novi album premierno koncertno predstavili v Orto baru v Ljubljani in sicer v petek, dne 5. novembra, 2010 ob 22.uri. Po koncertu sledi Indie GO DJ večer.

Zgodbe Love & Trust je konec, kajti sedaj prihajajo Kings of the hill!
Skupina The Tide je zadnji dve leti svojega glasbenega ustvarjanja, sedaj strnila v enajst novih skladb, katere tvorijo skoraj tri četrt ure trajajočo, razgibano, na trenutke ostro, a še zmeraj prepoznavno in samosvojo glasbo.

Na albumu se nahajata tudi skladbi Monday Sleeper in Do you worry now?, kateri sta bili prvič in v drugačni različici že predstavljeni v oddaji Izštekani in kasneje objavljeni v okviru »izštekanega« albuma Live & Clean. Album je zelo razgiban, na trenutke celo oster, a skladbi kot sta Snow in Letters from the other side dokazujeta, da je skupina The Tide našla svoj prepoznavni zvok že na svojem prvencu Love & Trust, katerega pa so sedaj še toliko bolj izpopolnili in nadgradili.

Tako kot na prvem albumu Love & Trust je tudi tokrat mesto producenta in vsega kar spada zraven, da se glasba posname, ponovno prevzel njihov basist Dejan Osterman, seveda s pomočjo ostalih članov skupine.

VIDEOSPOTI: Poleg že obstoječih videospotov za skladbi Snow! in najnovejšega Decline, se že pripravlja naslednji za Kings of the Hill, naslovno skladbo novega albuma.

www.thetide.si
www.myspace.com/thetideone

Povezani članki:

Značke: