Republika plesa: open-air verzija

Inna

Inna

Dance Republic, Ilirija/Ljubljana, 24. junij 2011, vstopnina: od 19EUR v predprodaji do 39EUR na dan dogodka, vzdušje: open-air popolnost
 
 
Najprej je bilo veliko ugibanj v stilu:«Bo dež, ne bo dežja«. Po lanskem mokrem Žuru z razlogom smo vedno malce na trnih, ko gre za vremensko napoved na dan open-air dogodka in za ta dogodek je precej slabo kazalo. Na srečo imajo pri »Republiki plesa« očitno dobre veze na vremenski upravi, ker ni deževalo in tudi blata, za katerega smo bili sicer dobro opremljeni, ni bilo.
 
Treba je tudi povedati, da nismo ravno privrženci festivalskega koncepta, ko se vse začne prehitro in prezgodaj konča ter je dogajanje omejeno na eno plesišče, kamor so tokrat nanizali 3 zveneča imena, ki pa na prvi pogled ne spadajo skupaj-ultra komercialno Inno, trancerskega Deadmou5a in houserskega Feddeja Le Granda.
 
Dogodek bi se naj začel ob 17h, ampak takrat ni bilo še nikogar, le Joel Thomas Zimmerman aka Deadmou5 je z družbo v miru užival ob svojem Red bullu. Prizorišče se je začelo polniti šele proti 20h, ko sta DJ-ja Kosta Radman in Spinne že odlično ogrela maloštevilno publiko. Ko se je zaslišal Innin glas, se je skozi vhod pognala horda mladoletnikov, ki so znali prav vsa njena besedila. Punca zna peti pa tudi Maestro so pustili svoj plesni pečat. Nastop je vsekakor uspel, ni pa bil tisto, zaradi česar smo prišli. Deanu Deenu so se pridružile še vokalistke in violinistka in videli smo poskus performanca, kjer je štafetno palico nosila slovenska Lady Gaga-April. Nato pa se je vse skupaj res začelo. Zagledali smo značilno ogromno mišjo glavo in Deadmou5 je resnično pokazal kaj zna. Njegov nastop nas je začaral z energijo in interpretacijo njegove lastne produkcije, z »I remember« pa se je dotaknil tudi najnežnejše točke naših duš in nas povsem razorožil. »Wunderkind iz Amsterdama«, kot so poimenovali Feddeja Le Granda je udaril na drugačne strune. Trše, energično in predvsem odlično nas je popeljal do zadnje minute, ko je ob 02:02 utihnila glasba in so nas napotili na enega izmed mnogih afterjev, ki so se dogajali po Ljubljani.
 
Poleg glasbe moramo pohvaliti tudi vizualne efekte in samo prizorišče, ki se je izkazalo za nadvse primerno. Open-air je nehvaležna zadeva pri našem vremenu, ki je tokrat na srečo sodelovalo. Tudi samo organizacija si zasluži en velik »palec gor«, saj ne najdemo večjih napak. Republika plesa je več kot zadovoljila in komaj čakamo, da ji spet zavladamo!
Tekst: Barbara P. 
Foto: Aljaž Novosel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.