Interpol navdušil Križanke

We Can't Sleep at Night

We Can’t Sleep at Night

Ljubljana / Križanke
16. 08. 2011
Vstopnina: 35 EUR
V torek zvečer se je v Križankah odvijal koncert ene najbolj uspešnih indie rock skupin v zadnjem desetletju Interpol. Ameriški band, ki je v svoji 14-letni karieri pritegnil marsikaterega ljubitelja dobre glasbe in odličnih besedil. Med drugim ga označujejo za naslednike joydivisionovske tradicije. Glede na to, da je bil to edini koncert v tem delu Evrope, je bil ogled koncerta skorajda nujen. Kot predskupina so nastopili zasavski We Can’t Sleep At Night.
 
V nasprotju s splošnimi pričakovanji se je v Križankah zbralo lepo število obiskovalcev. Za začetek so na odru nastopili energični We Can’t Sleep At Night, ki so napol razprodano prizorišče dodobra ogreli za nastop velikih zvezd večera.
Interpoli so koncert pričeli udarno s pesmijo z najnovejšega albuma Success, nadaljevali pa s Say Hello to the Angels in C’mere. V nadaljevanju so predstavili paleto najbolj znanih skladb z vseh svojih albumov, kar je bil še dodaten razlog, da so polne Križanke navdušeno spremljale koncert. Skupina je znana kot ena izmed začetnic indie rocka in je skozi štiri albume precej nadgradila ta pojem ter razvila dokaj prepoznaven zvok, ki ji je skorajda edinstven v tej zvrsti. Nedavno jim je pripadla tudi čast sodelovati s slovitim filmskim producentom Davidom Lynchem. Publika je s prepevanjem in vsakič znova z gromkim aplavzom nagradila skorajda vse komade. Tudi pevcu Paulu Banksu je bilo hitro jasno, da zna občinstvo ceniti dober nastop, in se je zato z nasmeškom ob koncu vsake pesmi zahvalil s skromnim »Thank you, thank you« in »Hvala«. V bisu so zaigrali še Lief Erikson, Take You On A Cruise in Obstacle 1.
Koncert take skupine je na naših tleh vedno dobrodošel. Vedno znova se izkaže, da so glasbeniki, ki nastopijo v intimnem vzdušju Križank, očarani. Nastop zato dobi še dodatno energijo in je za razliko od festivalskih dogodkov običajno dosti boljši. Pohvala tudi organizatorjem in le tako naprej.
Tekst: Aljaž Novosel
Foto: Jurij Bizjak

Fotogalerija:

Povezani članki: