Melissa Etheridge prejela zvezdo na Pločniku slavnih

Melissa Etheridge prejela zvezdo na Pločniku slavnih

Melissa Etheridge prejela zvezdo na Pločniku slavnih

Odbor, ki odloča o tem, kateri zvezdniki so si zaslužili zvezdo na Pločniku slavnih, je lani junija, enako kot vsako leto, določil prejemnike, ki jim je namenjeno svoje ime vklestiti v losangeleški cement v letošnjem letu ali najkasneje v roku naslednjih petih let. Med glasbenimi imeni se je poleg sledečih imen, Will i.Am, Slash, Rascal Flatts ter, posmrtno, Buddy Holly in Louis Prima, znašla tudi Melissa Etheridge.

Melissa je po nekaj manj kot tridesetih letih, ko se je pri enaindvajsetih letih s trebuhom za kruhom in s kitaro na zadnjem sedežu avta iz Kansas Citya preselila v Los Angeles v iskanju glasbenega uspeha – kar opisuje tudi v pesmi California iz predzadnjega albuma The Awakening, ki ga je revija Rolling Stone uvrstila na njihov izbor top 50 albumov leta 2007 (»…I took my family’s burden, Strapped it to my chest, A few hundred bucks, And a kiss for luck, And I pointed my dreams west; To California…«) – včeraj za vekomaj zapisala v Hollywoodski Boulevard. Na pločniku pred Hard Rock Cafejem so ji podelili 2450. zvezdo v kategoriji glasbenikov. Po prejetju oskarja za najboljšo pesem “I Need to Wake Up” leta 2007 iz Al Gorovega dokumentarnega filma An Inconvenient Truth, je to naslednje v vrsti priznanj za uveljavljeno glasbenico.

V letu 2011 so bili za prejemnike zvezde na Pločniku slavnih med glasbeniki izbrani Pepe Aguilar, AMERICA, Boyz II Men, Hal David, David Foster, Vince Gill, Jennifer Lopez, Ann in Nancy Wilson (Heart) ter, posmrtno, Barry White.

Povezani članki: