Pearl Jam Twenty – premierna projekcija v Šiški

Pearl Jam Twenty - premierna projekcija v Šiški

Pearl Jam Twenty – premierna projekcija v Šiški

20. septembra bo v izbranih dvoranah po celem svetu potekalo sinhrono premierno prikazovanje dokumentarnega filma o skupini Pearl Jam ob njihovi 20. obletnici delovanja. Kino Šiška je ena izmed privilegiranih dvoran, kjer se bo – samo na ta dan – odvrtela dokumentirana filmska zgodba PJ20 režiserja Camerona Crowea o enemu največjih rock bendov našega časa.

Prizorišče:Katedrala
Vstopnina: enotna cena – 6 EUR (predprodaja Eventim)

Projekcije:
17:00
19:30
22:00

Pearl Jam Twenty – vsebina:
Pearl Jam Twenty kronološko povzema leta, ki so vodila do nastanka benda, kaos, ki je nastopil kmalu po njihovem vzponu do megazvezdništva, njihov umik z osrednjega prizorišča in oblikovanje zvestega kroga ljudi, ki jih obdaja – ko se predajo delovni kulturi, s pomočjo katere lahko vztrajajo. Film, ki pripoveduje o velikih temah, z močnimi barvami in silovitim zvokom, je nastal na podlagi 1200 ur materiala, ki ga je videl redko kdo ali prej sploh nihče in pokriva celotno kariero zasedbe. Pearl Jam
Twenty je ultimativni portret benda Pearl Jam – delno koncertni film, delno intimen pogled, delno potrditev moči glasbe in brezkompromisnih umetnikov.
Mislim, da sem celo kot režiser vedno ostal novinar. Če ustvarjaš filme, je ena bolj razveseljivih stvari dejstvo, da lahko kopičiš čudovite podrobnosti in v vsakem kadru pokažeš kar največ. To se mi je dogajalo pri vseh filmih, ki sem jih ustvaril, posebej pa je bil prisotno v našem dokumentarcu o slikoviti in neverjetni karieri zasedbe Pearl Jam. Vedno sem oboževal njihovo strast in entuziazem, pa tudi popolno predanost, s katero so rušili zidove med bendom in oboževalci. Za ta film so prvič odprli zakladnice in pokazali vse delce svoje poti, velike in majhne. Imel sem to srečo, da sem Pearl Jam videl ob njihovih začetkih in jih kot oboževalec spremljal od prvega trenutka. Od samega začetka je bilo jasno, da gre za bend, ki šteje.
Pri filmu “Twenty” sem bil sposoben uporabiti sokolje novinarjevo oko in mu zagotoviti filmski dom z veliko srca in duše, pa tudi pristno poistovetenje z neverjetno zasedbo, ki je preživela izjemne vzpone in padce ter si uspela pridobiti eno najbolj predanih občinstev na področju glasbe. To je več kot le zgodba o rocku, je človeška zgodba o vztrajnosti in obnavljanju, ki jo spremlja nekaj najboljše in najbolj razburljive glasbe našega in prihodnjega časa. Navijte glasnost!
” Cameron Crowe

 

Povezani članki:

Značke: