Moveknowledgement: ‘Tele so pa naši!’

2011_10_06 Moveknowledgement (01)

Ljubljana / Cvetličarna
06. 10. 2011
Vstopnina: 9 /12 €

Moveknowledgement so minuli četrtek v Cvetličarni predstavili nov studijski album Pumpdown. Dvorana se je prav prijetno napolnila, kljub temu, da so pred nekaj meseci napolnili Kino Šiška, kar zgovorno govori o tem, kako so cenjeni na domači sceni. In to z razlogom!

Po odmevnem hiphop/dub eksperimentu Listen to Nebukadnezar in seriji uspešnih elektronsko obarvanih impro koncertov v sklopu projekta Moveknowledgement FreePop Orchestra je novi album nadgradnja prejšnjega dela. Moveknowledgement pravzaprav vsakič znova pridejo ven s popolnoma drugačnim izdelkom od prejšnjega. Band, ki sam pravi, da je ves čas mislil, da dela album z bolj elektronsko glasbo, uspe pa mu narediti udaren, skoraj rockerski album. In to takšen album, ki je na slovenski sceni absolutni presežek in ga bolj ali manj naši rokerji sploh niso sposobni sproducirati.

Tokrat v Cvetličarni so dokazali tudi, da so izrazito koncertni band. Udarni komadi in včasih tudi malo bolj eksperimentalni zvok so na začetku prikovali množico, a se je ta kmalu vživela. Ko pa so se ljudje sploh zavedli, kaj jih je doletelo, se je koncert prelevil v vsesplošno navdušenje. Slišali smo komade z novega albuma, kot so udarni rockerski La droga e il buio, Average Bear in Electric Mainland, pa malo bolj hip-hoperski Kidz r Fresh, elektronski Hands, za katerega so nam na koncu koncerta predstavili še nov video. Zaigrali so tudi nekaj komadov starejšega datuma, med njimi Listen to Nebukadnezar in celo svežo priredbo Nirvaninega komada Breed. Moveknowledgement so se predstavili kot band, ki ga lahko ponosno predstavimo kjerkoli in ob tem rečemo “tele so pa naši”. TOP SHIT!!!

Tekst: Miha Šalej
Foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki: