Aperion praznujejo

Aperion praznujejo

Aperion praznujejo

Danes skupina Aperion obeležuje že svojih 9 let delovanja. V tem času se je band preoblikoval iz garažnega benda v skupino, ki je stala ob boku tudi bolj znanim imenom iz glasbenega sveta, kot so Epica, Kreator, Laibach, L’eves Eyes, … ter prodrla na tuje festivale kot so Exit, H’elles on Stage,…

Leto 2011 je bilo za njih predvsem leto prelomnic. Začelo se je že z mesecem marcem, ko so v Cvetličarni oder delili s skupino Epica. Nadaljevalo s koncertom na tradicionalni študentski prireditvi Majske igre s katerim so otvorili poletno koncertno sezono, višek vsega pa sta bila koncerta na festivalih Exit ter H’elles on stage. Marca pa jim je uspel tudi preboj na tuje trge. Ponatis plošče Act of Hybris z dodatnim bonus trackom je namreč 4. marca izšel v Nemčiji, Švici in Avstriji, podpisani pa sta bili tudi pogodbi z založbo G-Records in distribucijsko hišo Rough Trade. S tem so se jimizpolnile tihe želje po prepoznavnosti tudi izven meja Slovenije. Kvaliteten izdelek so potrdile tudi številne odlične kritike iz Anglije, Francije, Amerike, Španije, Nemčije, Italije,… Glasba z njihovega cd-ja se je znašla kar na šestih kompilacijah širom celega sveta, pravkar pa je nemška založba ZYX Records skladbo Light uvrstila na dvojni CD "Gothic Spirits 14", kot presek najboljšega na gothic sceni to leto.

Skupina pa tudi zdaj ne počiva, pripravljen imajo že nov videospot za skladbo Black Flies, ki bo izšel ob prvi primerni priložnosti, nove koncerte, intervjuje, glasbo in še kakšno presenečenje.

Ob tej priložnosti bi se skupina rada zahvalila celotni ekipi, vsem, ki so z njimi kadarkoli sodelovali in jim pomagali, ter seveda Vam, dragi fani, ki jih spremljate vsa ta leta ter jim dajete energijo in zagon za nove korake. Zaradi vas so še vedno tu. Hvala!

"Everything is possible, only the sky is the limit!" (Aperion – www.aperion.org)

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.