Preprodaja vstopnic za tUnE-yArDs že poteka

tUnE-yArDs

tUnE-yArDs je eksperimentalni indie-folk projekt Merrill Garbus, ki je pod tem imenom nase opozorila s presenetljivim prvencem BiRd-BrAiNs (Marriage Records, 2009), posnetim z diktafonom. Še isto leto je podpisala pogodbo s slovito britansko založbo 4AD, ki je album izdala v remasterizirani in dopolnjeni različici. Guardian jo je razglasil za »odkritje leta«.

Drugi album, w h o k i l l, je izšel aprila 2011. Na njem je Merrill združila moči z basistom Nateom Brennerjem, ki je soavtor nekaterih pesmi na plošči in jo spremlja tudi na koncertih. Album so po inovativnosti in zmožnosti avtorice, da to inovativnost izrazi v formi tradicionalne pop pesmi, primerjali s ploščama Evol in Sister zasedbe Sonic Youth.

Merrill Garbus v svoji glasbi uporablja pedala za loope, mikrofone, snare boben, ukulelo in močan soulovski vokal. V besedilih se ukvarja z reprezentacijami ženskosti in seksualnosti ter z nasiljem, ki preži na ulicah Oaklanda, kjer trenutno živita z Nateom. tUnE-yArDs odlikujejo odlični koncerti, energijo, značilno za žive nastope, pa je zaznati tudi na studijskih pločah. Skladbo »Fiya« so leta 2010 uporabili v reklami za BlackBerry Torch, komad »Gangsta« pa v nadaljevankah Gandža in The Good Wife.

 

Povezave:
tune-yards.com
4ad.com/tune-yards
facebook.com/tuneyards
twitter.com/tuneyards

Četrtek, 8. marca 2012, ob 21:00, Menza pri koritu, Ljubljana 

Vstopnica: 12 € v predprodaji / 15 € na dan dogodka.

Začetek predprodaje: 12. 12. 2011:

INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 20:00.

ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

EVENTIM (spletna prodaja [3]), Hiše vstopnic (Hala Tivoli, Citypark, Europark, Kino Šiška, Križanke), Petrol črpalke, Pošte, Big Bang, Kkioski, Kompas, 3 dva trafike, Mercator Hipermarketi, M holidays in Alpetour. Telefonska prodaja vstopnic: 01/420 5000.

Organizacija: ŠKUC-Buba Booking & Promotion, Rdeče zore-Kud Mreža in Menza pri koritu.

Povezani članki:

Značke: