Metalcamp: Potrjeni Testament, Epica in Nile

Metalcamp

Organizatorji festivala Metalcamp so najavili 3 nove nastopajoče, skupine Testament, Epica in Nile.

Testament so metal legende v pravem pomenu besede in njihovi albumi „The Legacy“ ali „The New Order“ veljajo za vrhunce v zgodovini metal scene. To je legendarna zasedba modernega heavy metala, ki ima nedvomno ogromen vpliv na celotno novo generacijo metal bandov. Z albumom „The Formation of Damnation“ so ustvarili svoje najbolj ostre, najbolj trde in najbolj preroške skladbe v dveh desetletjih. Izvrstno so nam ponudili „old school“ način, ampak brez „old“, neverjetno trd album brez kakršnihkoli zadržkov, svež in živahen. Letos se legende vračajo z novim albumom, ki napoveduje enega vrhuncev v letu 2012, saj naj bi bil še boljši kot njegov predhodnik. Testament so brez dvoma na vrhu! Z veseljem jih pozdravljamo na letošnjem Metalcampu.

Ne verjamete v pravljice? Ste prepričani, da romantika ne obstaja več? Na letošnjem Metalcampu boste spoznali, da pravljice lahko postanejo realnost! Tako zgodovina kot glasba nizozemske zasedbe Epica je podobna magičnem mitu. Mogočna mešanica klasične glasbe, gothic in heavy metala bi lahko bila brez problema uporabljena kot glasba v kakšnem fantazijskem epskem filmu. Mistični klaviaturski deli se prelivajo v mogočne orkestralne refrene, poleg tega pa njihova vokalistka Simone s svojim dinamičnim glasom očara vse in vsakogar. Epica se močnejša kot kadarkoli vrača z albumom „Requiem For The Indifferent“, ki je poln njihovih tipičnih himn, odličnih besedil ter močnih kitarskih rifov. Pridružite se magičnem fantazijskem svetu z Epico na letošnjem Metalcampu!

Pozor! Če imate radi arheologijo, ste ljubitelj death metala in če nameravate preživeti del svojih počitnic na Metalcampu, se pripravite na ekspedicijo skozi veliko in temačno obdobje faraonov. Ekspedicijo bo vodil death metal turistični vodič Karl Sanders skupaj s svojo brutalno legijo Nile. Popeljali vas bodo na izjemno glasbeno popotovanje, kjer se bo zgodovinsko ozadje združilo z visoko tehnološkim in prefinjenim death metalom. Ti egiptologi izvajajo agresivne napade z neverjetno natančnostjo, ter vam v imenu prekletih bogov drobijo glave. Za Nile je najpomembnejše ustvarjanje kompleksnega in natančnega zvoka, ki se primerja z natančnostjo arhitekture piramid. In vedno dosežejo, kar hočejo: brutalne zvoke z visoko mero inteligentnosti. Ob tej glasbi bi se še Anubis počutil kot mali kužek!

Do zdaj so potrjeni:
MACHINE HEAD
AMON AMARTH

SABATON
HATEBREED
PARADISE LOST
TESTAMENT
KATAKLYSM
ELUVEITIE
PAIN
FINNTROLL
SODOM
KORPIKLAANI
EPICA
NILE
NAPALM DEATH
THE BLACK DAHLIA MURDER
GORGUTS
HEATHEN

+ veliko več!

Vstopnice:
www.metalcamp.com
www.hardticket.eu

Povezani članki: