Najavljamo veliki povratek Rokaj festa

Rokaj fest

Rokaj Fest se vrača  po dveletnem premoru. Dogodil se bo med 7. in 8. junijem letos na prostoru Zagrebškega velesejma.  Rokaj Fest vas bo tako spomnil, zakaj je bil še ne dolgo nazaj največji in najbolj priljubljeni lokalni glasbeni festival.

V svojih štirih izdajah, od leta 2006 do 2009, je Rokaj neprestano rasel  v svoji zmogljivosti in širini programa, trikrat je bil nominiran za najboljši evropski festival srednje velikosti, in svoj vrhunec doživel v letu 2008, kjer je dnevno festival obiskalo 26.000 ljudi, kar je še danes absolutni rekord na hrvaških tleh. S kombinacijo prostega glavnega odru in paviljona ter notranje dvorane, se Rokaj Fest letos vrača z novim konceptom in najmočnejšim program v svoji zgodovini.

Do sedaj je festival gostil imena kot so Primal Scream, Razorlight, Hladno Pivo, Majke, Urban&4, Let3, Wire, The Fall, The Lemonheads, These New Puritans, The Datsuns in mnoge druge, poleg tega je skrbel tudi za prijazne cene vstopnic, zaradi tega je bil njihov inbox vedno pol vprašanj, kdaj bo nov potrjen datum.

Nov datum tako je, skupaj z razširjeno in izboljšano organizacijsko ekipo ter s programom, ki bo zadovoljil najširši krog občinstva. Ideja festivala je še vedno široka paleta glasbenih zvrsti, da izpolnijo skoraj vse okuse ter cena vstopnice, ki je vsem dostopna.

Prvi potrjeni izvajalci

Da bo vrnitev festivala glasna, jasna in bombastična, zagotavlja prvi in najbolj vroč  paket imen pod vodstvom benda Slayer. Eden od največjih in najpomembnejših metal skupin vseh časov se vračajo  v Zagreb, po malo več kot letu po koncertu v Areni. To bo njihov prvi festivalski nastop na Hrvaškem. Band ustanovljen leta 1982 letos praznuje 30. rojstni dan. Slayer bodo prišli v Zagreb v originalni zasedbi – Kerry King, Tom Araya, Jeff Hanneman in Dave Lombardo, glavni oder se bo z njimi zatresel  v petek, 8. 6.

Mastodon so prišli daleč od majhnih underground klubov v Ameriki do nosilcev na večjih festivalih. Bend je na turnejah kot podpora igral pred Metallico in Tooli, na festival pa prihaja z novim, lanskoletnim fenomenalnim albumom The Hunter. Na Rokaj fest se bo Mastodon, tako kot Slayer predstavil s polno set listo in polnim časom, kakor da je na samostojnem koncertu.

Francoski Gojira so eden od najbolj pomembnih novih bendov stare celine, fantastični glasbeniki, ki na svojih albumih spajajo  širok spekter vplivov od Pantere in Sepulture, do Toolov in  Neurosis. To bo njihov prvi nastop v tej regiji.

Nove nastopajoče bodo organizatorji najavili v prihodnjih dneh!

VSTOPNICE

Prodaja vstopnic se začne na Hrvaškem  v petek 27. januarja . V naslednjih dneh pa pričakujte nova imena in ostale detajle.

www.rokajfest.com

www.facebook.com/rokajfest

www.twitter.com/rokajfest

Povezani članki: