Norah Jones napoveduje novi album

Norah Jones (foto: Frank W. Ockenfels)

Norah Jones za letošnjo pomlad napoveduje izid novega studijskega albuma Little Broken Hearts, ki je nastal v sodelovanju z glasbenikom in producentom Danger Mousom.

Glasbenika sta sodelovala že na Danger Mousovem albumu Rome, nato pa sta se odločila, da moči združita tudi pri petem studijskem albumu Norah Jones . Little Broken Hearts je fascinanten korak naprej v pevski karieri ene najzanimivejših pevk tega desetletja. Avtorja vseh skladb sta Danger Mouse in Norah Jones, ki sta skupaj, čeprav vsak v svojem slogu, ustvarila popolnoma nov zvok.

Pevkin edinstven vokal je vzbudil pozornost Danger Mousa, ko je konceptualiziral album Rome, poklon klasikam italijanskega filma. Glavni moški vokal na albumu je odpel Jack White, Danger Mouse pa je s sodelavcem Danielom Luppijem ugotovil, da bi glas Norah Jones projektu dal potreben balans. Norah je odpela tri skladbe, skoraj istočasno pa se je začelo tudi njuno sodelovanje na njenem novem albumu.

Duo se je preteklo jesen dobil v studiu, da dokonča tisto, kar je začel. Enako zaslužna za celoten kreativni proces sta odigrala vse insturmentalne dele – Norah na klavirju, klaviaturah, bas kitari in kitari, Danger Mouse pa je igral bobne, klaviature, bas kitaro, kitaro in naredil aranžmaje.

Norah Jones se letos odpravlja tudi na turnejo – videli jo boste lahko na festivalih ter v amfiteatrih in gledališčih.

Več:
www.norahjones.com
www.facebook.com/norahjones

Povezani članki: