Novo na Rockonnetu: nagradne igre za Cankarjeve torke!

Cankarjevi torki

Že peto sezono bodo torki v Klubu Cankarjevega doma glasbeno obarvani, in sicer najpogosteje z zvoki jazza, a tudi folka, rocka in etna. Cikel Cankarjevi torki je nasledil cikla Cankarjev jazz ter Radikal šik, s katerima so pred leti v osrednjem slovenskem kulturnem središču želeli zagotoviti redni dotok glasb, ki so nam bile dotlej (razen ob festivalih) ponujene le občasno. Danes se začne prvi večer, ki ga bo otvoril Narat, že za naslednji koncert (17. januar ob 20.30. uri, FIRE!, Švedska) pa bomo podelili dve vstopnici. Spremljajte in sodelujte!

Sproščeni koncertni večeri z razgledom na vse strani glasbe in mesta v Klubu CD.

Klub CD, 6. nadstropje

www.cd-cc.si/ct

10. januar ob 20.30. uri
NARAT, Slovenija

Boštjan Narat, glas, kitara; Matevž Kolenc, kitara, bas, aranžmaji; Polona Janežič, klavir, klaviature; Jelena Ždrale, violina; Blaž Celarec, tolkala

Boštjan Narat, glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor se po odmevnem solo prvencu Strah je odveč ter po petem albumu Katalene Noč čarovnic znova vpisuje v slovenski glasbeni prostor. Pri svojem novem kantavtorskem projektu združuje moči z izkušenimi in preizkušenimi glasbenimi sopotniki. Pesmi, ki so nastajale v zadnjem letu in ki jih (vsaj nekatere) redni obiskovalci Naratovih kantavtorskih koncertov že poznajo, tako pridobivajo novo, svežo in predvsem za prostor, v katerem nastajajo, netipično podobo, ki bo v obliki ploščka javnosti na voljo spomladi 2012. Pred tem pa nova Naratova zasedba ponuja ustvarjeno v posluh. Premierno kot dogodek ob začetku cikla Cankarjevi torki 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članki: